2020. szeptember 24.,
csütörtök, Gellért, Mercédesz napja

Méheket akar telepíteni a buszmegállókhoz a VIII. kerületi baloldal

Hír TV

2020. január 20., hétfő 17:01

Méheket akarnak telepíteni a buszmegállókhoz a 8. kerület balliberális képviselői. Egy klímavédelmi munkaanyagban szerepel az az ötlet, hogy zöldítsék a buszvárókat, a növényekbe pedig tegyenek méhkasokat. A fidesz helyi szervezete jószándékú, de szakértelem nélküli környezetvédelemnek tartja az ötletet.

Józsefváros fideszes önkormányzati képviselője a Bayer-showban beszélt a kerület balliberális képviselőinek klímavédelmi javaslatáról. Ferencz Orsolya egy munkaanyagra hivatkozva beszélt elképesztő ötletekről.

Ilyen klímastratégiát sikerült nekem is munkaanyagként látni, ahol az volt nagy ötlet, hogy a buszmegállókba telepítsenek zöld növényzetet, amibe méhkasokat és méhecskéket lehet majd tenni

- mondta Ferencz Orsolya, a VIII. kerület Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselője.

A munkaanyag nem nyilvános még, de információink szerint szerepel benne az is, hogy a köztéri szökőkutakban lehet majd fürdeni is, holott ezt a korábbi kerületvezetés megtiltotta. Az ellenzék vezette Józsefváros önkormányzata a Hír TV kérdésére azt válaszolta, hogy a klímavédelmi anyag végleges változata a következő testületi ülés elé kerül, ott lehet majd a részletekről tájékozódni.

Karácsony Gergely nem tartja elképesztő ötletnek a nyolcadik kerületi munkaanyagot, szerinte az utasoknak nem kell aggódniuk a méh támadásoktól, azok ugyanis nem bántják az embert, ha az ember sem bántja őket. 

Hír TV