2023. 10. 01. Vasárnap Malvin napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Szikla - lángok ölelésében 23:10

Belföld

Káosz lehet a kerékpársávok miatt

Káosz lesz a fővárosban az iskolakezdést követően - ezt mondta a Magyar Autóklub jogi bizottságának elnöke az ideiglenesnek mondott kerékpársávok kapcsán. Kovács Kázmér kifejtette: a beszűkült útszakaszokon torlódások alakulnak ki, amely a környezetet is jobban megterheli. A főpolgármester kabinetfőnöke bejelentette, hogy további kerékpársávokat alakítanak ki a belvárosban.

  • Káosz lehet a kerékpársávok miatt

Egyetlen kerékpárosba botlottunk, az is áthajtott a piros lámpán az üllői úton. Ezen a vasárnapon sem árasztották el a kétkerekűek napközben az ideiglenesen kialakított biciklisávot.

A Nagykörúton is főleg az autósokat látni. A főpolgármester még a járványhelyzet idején döntött arról, hogy több pesti főútvonalon is egy sávra szűkíti az autós forgalmat. Mondván, hogy a kialakult helyzet miatt átalakultak a közlekedési szokások.

A főpolgármester helyettese korábban a Hír Tv kérdésére elismerte:

a Karácsony Gergely által ideiglenesnek nevezett biciklisávok lehet, hogy véglegesek lesznek. Dorosz Dávid azt mondta: szeptemberig tesztüzem van.

Még a Jobbik szóvivője is megszólta a biciklisávokat. Szilágyi György közösségi oldalán írt nyílt levelében kritizálta Karácsony Gergely autósokhoz való hozzáállását. A politikus arra szólította fel a főpolgármestert, hogy ne szítsa az ellentétet a biciklisek és az autósok között. Soproni Tamás, Terézváros momentumos polgármestere erre azzal vágott vissza, hogy reméli, a Jobbik nem áll be autóslobbistaként a budapesti politikába.

Karácsony Gergely a döntése előtt egyetlen autós érdekvédelmi szervezettel sem egyeztetett. A Magyar Autóklub jogi bizottságának elnöke szerint szeptemberre káosz lesz a városban.

A főpolgármester kabinetfőnöke bejelentette, nemhogy nem szűnik meg a nagykörúti kerékpársáv, de azokra a részekre is kiterjesztik, ahová eddig még nem festették fel. Ezen felül a Baross utcában az Orczy térig lehet majd felfestett sávon biciklizni.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!