2022. 12. 05. Hétfő Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Jelenetek egy operatőr életéből - Hildebrand

Következik:

Vezércikk 03:00

Budapesti srácok

Budapesti srácok: Elkerülni a dugót csak hajnalban és éjjel lehet Budapesten!

Torlódás, dugók, káosz - pár hete így kezdődik szinte minden hétköznap a belvárosban. Június elejétől felbolydult a város élete, a szinte egyszerre zajló építkezések akadálypályát állítottak az autósok elé. A Budapesti srácok e heti adásában körbejárta a témát.

  • Budapesti srácok: Elkerülni a dugót csak hajnalban és éjjel lehet Budapesten!

 

"A városban több helyen, szinte párhuzamosan indultak építkezések. Többek között elkezdődött a pesti alsó rakpart egy részének a felújítása, illetve szerda hajnalban a Lánchíd rekonstrukciója is. Emiatt azonban a városban több helyen fennakadásokra lehet számítani, és a forgalom egy része áttevődött többek között ide, a Bajcsy-Zsilinszky útra. Nézzük meg, mit mondtak az autósok, mit tapasztaltak a városban!"

A fennakadások, dugók miatt pedig több a feszültség is Budapest útjain, és a több órányi várakozás hatással van a közlekedők viselkedésére is.

 

"Egy társasjáték a közlekedés, ahol mindenki el akar menni oda, A-ból B-be, ami a célja, és ezt el akarja érni. És ezt rövid idő alatt akarja megcsinálni, ezt hiba nélkül akarja megcsinálni, ezt megfelelő szinten akarja megcsinálni, figyelembe véve a közösséget, a játék többi résztvevőjét."

- mondta Dulin Jenő közlekedéspszichológus

A közlekedéspszichológus szerint a következő időszakban a sofőröknek tudatosan készülniük kell arra, hogyan lehet ezeket a helyzeteket elkerülni - vagy ha azt már nem tudják -, kezelni.

Közben Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke elmondta, készen állnak a párbeszédre a fővárossal. Emellett pedig levélben fordultak Karácsony Gergelyhez annak érdekében is, hogy a felújítási munkálatok végéig adják vissza a tavaly kialakított kerékpársávokat a gépjárműveknek.

A lezárások a fuvarozókat is érinti, annak ellenére, hogy ők kevesebbet közlekednek a belváros útjain.

Az előzetes egyeztetést hiányolja a kormánypártok fővárosi frakcióvezetője is. Láng Zsolt szerint a probléma az, hogy minden szakmai egyeztetés és tervezés nélkül, egyszerre kezdtek el négy felújítást. A Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy a főpolgármester zöld-politikájába sem illeszkedik a kipufogógázban fulladozó Budapest képe. Hozzátette: a város üzemeltetése helyett Karácsony Gergely saját politikai karrierjét építi.

Persze, ahhoz, hogy az ugródeszkáról valaki el tudjon rugaszkodni, először biztos lábakon kellene állni, ellenben az eddig tapasztalatok alapján a bizonytalan lábak alatt hiperpasszív talapzat van.

Teljes adás:

Hír TV

 

További epizódok

Budapesti srácok: Súlyos milliárdokat bukik Budapest

Budapesti srácok: Súlyos milliárdokat bukik Budapest

Buszmutyi, bkv reklámtender, a Blaha Lujza tér felújítása, de a sorból nem maradhatott ki a közlekedési káosz sem. 2021. július 02.
Budapesti srácok: Hazugságkampány után hazugságpolitika Újpesten

Budapesti srácok: Hazugságkampány után hazugságpolitika Újpesten

Egy dolog biztos: minden áll, de azt senki sem mondhatja, hogy a fű sem nő a főváros IV. kerületében! 2021. június 25.
Budapesti srácok: Valódi méhlegelő helyett lakópark a zöld politika jegyében

Budapesti srácok: Valódi méhlegelő helyett lakópark a zöld politika jegyében

Mi lesz veletek, fák Óbudán? Zöldítés helyett betondzsungel jöhet. Veszélyben a Mocsárosdűlő és a Római-part kapuja is. 2021. június 11.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!