2024. 02. 23. Péntek Alfréd napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

90 perc "szabadság" - A B-közép és a titkosszolgálat 11:00

Budapesti srácok

Budapesti srácok: Elkerülni a dugót csak hajnalban és éjjel lehet Budapesten!

Torlódás, dugók, káosz - pár hete így kezdődik szinte minden hétköznap a belvárosban. Június elejétől felbolydult a város élete, a szinte egyszerre zajló építkezések akadálypályát állítottak az autósok elé. A Budapesti srácok e heti adásában körbejárta a témát.

  • Budapesti srácok: Elkerülni a dugót csak hajnalban és éjjel lehet Budapesten!

 

"A városban több helyen, szinte párhuzamosan indultak építkezések. Többek között elkezdődött a pesti alsó rakpart egy részének a felújítása, illetve szerda hajnalban a Lánchíd rekonstrukciója is. Emiatt azonban a városban több helyen fennakadásokra lehet számítani, és a forgalom egy része áttevődött többek között ide, a Bajcsy-Zsilinszky útra. Nézzük meg, mit mondtak az autósok, mit tapasztaltak a városban!"

A fennakadások, dugók miatt pedig több a feszültség is Budapest útjain, és a több órányi várakozás hatással van a közlekedők viselkedésére is.

 

"Egy társasjáték a közlekedés, ahol mindenki el akar menni oda, A-ból B-be, ami a célja, és ezt el akarja érni. És ezt rövid idő alatt akarja megcsinálni, ezt hiba nélkül akarja megcsinálni, ezt megfelelő szinten akarja megcsinálni, figyelembe véve a közösséget, a játék többi résztvevőjét."

- mondta Dulin Jenő közlekedéspszichológus

A közlekedéspszichológus szerint a következő időszakban a sofőröknek tudatosan készülniük kell arra, hogyan lehet ezeket a helyzeteket elkerülni - vagy ha azt már nem tudják -, kezelni.

Közben Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke elmondta, készen állnak a párbeszédre a fővárossal. Emellett pedig levélben fordultak Karácsony Gergelyhez annak érdekében is, hogy a felújítási munkálatok végéig adják vissza a tavaly kialakított kerékpársávokat a gépjárműveknek.

A lezárások a fuvarozókat is érinti, annak ellenére, hogy ők kevesebbet közlekednek a belváros útjain.

Az előzetes egyeztetést hiányolja a kormánypártok fővárosi frakcióvezetője is. Láng Zsolt szerint a probléma az, hogy minden szakmai egyeztetés és tervezés nélkül, egyszerre kezdtek el négy felújítást. A Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy a főpolgármester zöld-politikájába sem illeszkedik a kipufogógázban fulladozó Budapest képe. Hozzátette: a város üzemeltetése helyett Karácsony Gergely saját politikai karrierjét építi.

Persze, ahhoz, hogy az ugródeszkáról valaki el tudjon rugaszkodni, először biztos lábakon kellene állni, ellenben az eddig tapasztalatok alapján a bizonytalan lábak alatt hiperpasszív talapzat van.

Teljes adás:

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Európa Tanács: A bűnösök elszámoltathatósága nélkül nem lehetséges a tartós béke

Európa Tanács: A bűnösök elszámoltathatósága nélkül nem lehetséges a tartós béke

Oroszország polgári és katonai hatóságait az illetékes bíróságok előtt felelősségre kell vonni az Ukrajna és népe ellen elkövetett bűncselekményekért, elszámoltathatóság nélkül nem lehetséges a tartós béke - jelentették ki a strasbourgi székhelyű, 46 tagot számláló Európa Tanács (ET) vezető képviselői abban a közleményben, amelyet az ukrajnai háború két évvel ezelőtti kezdetére emlékeztetve tettek közzé pénteken.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!