2023. 09. 23. Szombat Tekla napja
Jelenleg a TV-ben:

2x2 néha öt

Következik:

Poltikai hobbista 21:15

Budapesti srácok

Budapesti srácok: Hazugságkampány után hazugságpolitika Újpesten

Rendet és tisztaságot ígért még a kampány idején Újpest jelenlegi baloldali vezetése, de számos helyen a gaz és a rom az úr. Megnéztük, miként is megy a „gazdálkodj, okosan” a főváros IV. kerületében.

  • Budapesti srácok: Hazugságkampány után hazugságpolitika Újpesten

Ingatlaneladásba kezd az újpesti önkormányzat. Bár a momentumos Déri Tibor a kerület polgármestere, a Demokratikus Koalíció számbeli fölényben van a közgyűlésben, így csak sejteni lehet, hogy a Gyurcsány-párt döntött az értékesítésről, annyi azonban biztos, hogy több, mint 10 ezer négyzetméternyi önkormányzati vagyont engedni ki Újpest a kezéből. A kormánypárt helyi frakcióvezetője szerint a polgármester üzleti célokra adná el a területeket, habár korábban vélhetően mást kezdett volna velük.

Nagy István a ma már romokban álló volt Petőfi Sándor-laktanya területén stábunknak az egyre hiteltelenebbá váló baloldali zöldpolitikára hívta fel a figyelmet. Mert – tette hozzá – ha Déri Tibort két éve megkérdezték volna, mi a terve a területtel, nyilván azt mondta volna, hogy itt parkerdő létesült a családok számára, vagy pedig azt válaszolta volna, hogy 250 önkormányzati bérlakást építtet, amelyek a fiatalokat segítették volna.

Hazugságkampány után hazugságpolitika következik

– összegzett a politikus.

Kérdés, hogy miért akarja a területeket értékesíteni a kerület. Három ingatlanból közel 2 milliárdos bevételt várnak Nagy István közlése szerint. De, annyira rossz állapotban volna a költségvetés, hogy létszükséglet az eladás? A válasz: nem! A kormánypárt helyi frakcióvezetője rámutatott,

Újpest mintegy 10 milliárd forinton ül, de politikailag azt akarja a kerület vezetése hangoztatni, hogy a kormány kivérezteti az önkormányzatokat, így pedig mindent alacsonyabb szinten működtetnek.

Nagy István szerint nem is az eladással van gond, ha az a közösség javát szolgálja, de itt valójában arról van szó, hogy „felélik a családi ezüstöt”.

Mit is adott eddig Déri Tibor és a baloldal a kerületnek? Félbehagyott beruházásokat, elhanyagolt parkokat, megszüntetett lakásvásárlási támogatásokat a fiataloknak, kiárusított ingatlanokat és el nem kezdett lakásépítési víziókat. Minderről bővebben a Budapesti srácokban.

Teljes adás:

HírTV

 

További epizódok

Budapesti srácok: Súlyos milliárdokat bukik Budapest

Budapesti srácok: Súlyos milliárdokat bukik Budapest

Buszmutyi, bkv reklámtender, a Blaha Lujza tér felújítása, de a sorból nem maradhatott ki a közlekedési káosz sem. 2021. július 02.
Budapesti srácok: Elkerülni a dugót csak hajnalban és éjjel lehet Budapesten!

Budapesti srácok: Elkerülni a dugót csak hajnalban és éjjel lehet Budapesten!

Torlódás, dugók, káosz - pár hete így kezdődik szinte minden hétköznap Budapest belvárosában. A Budapesti srácok e heti adásában körbejárta a témát. 2021. június 18.
Budapesti srácok: Valódi méhlegelő helyett lakópark a zöld politika jegyében

Budapesti srácok: Valódi méhlegelő helyett lakópark a zöld politika jegyében

Mi lesz veletek, fák Óbudán? Zöldítés helyett betondzsungel jöhet. Veszélyben a Mocsárosdűlő és a Római-part kapuja is. 2021. június 11.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!