2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Svenk 23:00

Belföld

Simicskó István: Ha elveszítjük a szuverenitásunkat, nagyon nehéz lesz visszaszerezni + videó

Szuverén állam vagyunk, amit meg akarunk őrizni, hogy önállóan dönthessünk a sorsunkról – így fogalmazott a KDNP frakció-vezetője a parlamentben. Simicskó István szerint a szuverenitást könnyű elveszíteni, ám visszaszerezni nagyon nehéz. A kormánypártok éppen ezért hamarosan benyújtják a szuverenitási törvénycsomagot a parlament elé.

  • Simicskó István: Ha elveszítjük a szuverenitásunkat, nagyon nehéz lesz visszaszerezni + videó

"Egy tény, hogy Magyarország ezekkel az adottságokkal nyilván nem lehet szuperhatalom, nyilván nem lehet globális főhatalom, de egy biztos, hogy szuverén állam vagyunk. A szuverenitásunkat pedig meg is akarjuk őrizni, hogy önállóan dönthessünk a sorsunkról" – fogalmazott a KDNP frakcióvezetője a parlamentben.

Simicskó István arról beszélt:

a szuverenitást könnyű elveszíteni, ám visszaszerezni nagyon nehéz. Jelezte, hogy manapság Brüsszel diktál és ultimátumot ad Magyarországnak.

"Itt van például a migráció kérdésköre, vagy itt van például az elhibázott szankciós politika. Azt látjuk, hogy Brüsszel meg akarja mondani, hogy kikkel éljünk együtt. Ez egyszerűen alapszabály-, alaptörvény- és alkotmányellenes. Semmiképpen sem tudjuk mindezt elfogadni" - hangsúlyozta a KDNP-s politikus.

"Ez egy fenntarthatatlan folyamat, és zsákutcába vezet, amit az Európai vezetők visznek, de mivel ők birodalmi vezetők, ezért ők tévedhetetlenek. Ők nem gondolják azt, hogy nyolc év elteltével esetleg végig kellene gondolni, hogy helyes úton halad-e Európa az elmúlt években" - erről már a Belügyminisztérium államtitkára beszélt.

Rétvári Bence hozzátette: a magyar baloldal szintén beáll a sorba. Emlékeztetett: Gyurcsány Ferenc például aláírásgyűjtést indított a migránskvótákért.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!