2024. 05. 01. Szerda Fülöp, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Láncreakció 04:40

Belföld

Rendkívüli testületi ülésre van szükség Óbudán + videó

Rendkívüli testületi ülést kezdeményezett az óbudai Fidesz, a napokban kirobbant korrupciógyanús ügyben szeretnének válaszokat kapni. Szerdán házkutatást tartottak a polgármesteri hivatalban, négy embert őrizetbe is vett a Központi Nyomozó Főügyészség.

  • Rendkívüli testületi ülésre van szükség Óbudán + videó

A III. kerületi önkormányzatnál házkutatást tartottak pár nappal ezelőtt. Később az is kiderült:négy embert őrizetbe is vett a Központi Nyomozó Főügyészség. A gyanúsítottakat korrupciós és gazdasági bűncselekmények vádjával állították elő.

"- Négy valami jött, ugye?

- Aha. Egy-egy-egy-egy körülbelül.

- Még az izé maradék, meg onnan egy 10-es... Úgyis úgy adod oda. Jó figyelj, biztos, hogy megvan.

- Egy 4,8 jött körülbelül."

A médiában Anonymusként elhíresült személy hozott nyilvánosságra egy rejtett kamerás felvétel. Ezen a baloldali botrányokhoz köthető P. Gábor és egy ismeretlen személy egy autóban ülve több millió forintnyi pénzzel számolt el amin – az álarcos ismeretlen állítása szerint – a III. kerületi önkormányzat megbízásaiból visszaosztott pénzről van szó.

Az ügyben azonban nem csak a DK-vezette önkormányzat lehet érintett, hanem a harmadik kerület Párbeszédes országgyűlési képviselője is.

Ugyanis egy másik, Anonymous által közzétett hangfelvételen Szabó Tímea kampánya is szóba került. Karácsony Gergely párttársa azonban mindent tagad.

Az óbudai Fidesz az ügy kivizsgálására rendkívüli testületi ülést kezdeményezett. A testület legközelebb március 21-én ül össze, akkor terítékre kerül a botrány is.

A polgármesternek 15 napot adunk arra, hogy az összes szerződést mutassa be a képviselőtestület előtt. Indokolja meg, hogy miért volt szükség ezeknek a szerződéseknek a megkötésére, illetve hogy ki volt az, aki leellenőrizte ezeknek a szerződéseknek a teljesülését, és ez alapján ki döntött a pénz kifizetéséről – mondta Puskás Péter, a Fidesz III. kerület önkormányzati képviselője. 

A Gyurcsány-párti polgármester közösségi oldalán azzal védekezett, hogy az eljárás a hivatal dolgozóit nem érinti. Kiss László szerint csak az ellenzéki önkormányzatokat akarják ellehetetleníteni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!