2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Az olasz futball magyar mesterei

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Pánikkormányzást és rossz döntéseket vizionál az ellenzék

Fejezzék be a halálkampányt - erre szólította fel a Fidesz frakcióvezetője az ellenzéket. Kocsis Máté úgy fogalmazott: az áramlopó, kokainozó baloldal a járvány során számtalan alkalommal terjesztett valótlanságokat. A miniszterelnökséget vezető miniszter arról adott tájékoztatást, hogy hazánk minden tekintetben felkészült a járvány kihívásaira.

  • Pánikkormányzást és rossz döntéseket vizionál az ellenzék

Magyarország készen áll arra, hogy képesek legyünk a jelenleginél lényegesen nagyobb betegszám esetén is mindenki számára ellátást biztosítani.

A járványügyi készültség helyzetéről számolt be a miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely felszólalását.

A Párbeszéd frakcióvezetője ezúttal nem kísérelt meg számadatokkal érvelni, de továbbra is a kormányt kritizálta.

Ez nem válságkezelés, amit önök csinálnak. Orbán Viktor emberek tízezreinek életét akarja beáldozni azért, mert félti a hatalmát. Nem hajlandó olyan intézkedéseket hozni, amik valóban lelassítják a vírust és ami ennél sokkal rosszabb, hogy emberek százait hozza kiszolgáltatott helyzetbe.

- mondta Szabó Tímea

A jobbikos Szilágyi György is megerősítette szövetségese állításait. A Gyurcsány párt sem maradt adós a kritikával. 

Pánikkormányzás, kapkodás folyik, most naponta tesznek olyan intézkedéseket, amelyeknek rendkívül súlyos következményei vannak.

- mondta Arató Gergely. 

És arató úr, ön hiába telefonozik, önök egész nyáron áramlopással voltak elfoglalva, meg kokainozással. Maguk ezzel voltak elfoglalva. Maguk egy áramlopó párt. Maguk egy áramlopó párt. Áramlopó, kokainozó baloldal.

Kocsi Máté, a Fidesz frakcióvezetője rámutatott: a baloldal a járvány során számtalan alkalommal terjesztett valótlanságokat.

Egy jóérzésű embernek a gyomra felfordul attól, hogy önök képesek egy ilyen járványhelyzet közepén ennyi megbetegedés, ennyi fertőzött és ennyi szomorú haláleset közepén is halálkampányt, ízléstelen halálkampányt folytatni. Fejezzék be. Unalmas és ízléstelen. Az pedig külön szerencse, hogy ez a gyönyörű ülésteremben található, nem szakadt a fejünkre. Önök beszélnek hiteles tájékoztatásról?

- folytatta Kocsis Máté.

A miniszterelnökséget vezető miniszter viszontválaszában a tájékoztatás minőségét és a járványügyi adatokat vitató kérdések kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy hazánk az egyik legkedvezőtlenebb statisztikai módszert választotta a korrektség jegyében.

Magyarország az, aki mindenkit beszámít, függetlenül attól, hogy mi volt a halál oka, hogyha koronavírus fertőzött volt. Számtalan ország, köztük környező országok is nem így járnak el. Magyarországon hogyha ugyanolyan metodikával mérnénk a halottak számát, mint amilyen metodikával jónéhány környező ország és több uniós ország is teszi, akkor kedvezőbbek lennének az adatok. Mi a korrektség jegyében a kezdet kezdetén úgy döntöttünk, hogy függetlenül attól, hogy mi a halál oka, ha az úgyis bekövetkezett volna, de volt koronavírus fertőzése is, akkor az beszámít a statisztikába.

Hozzátette: a kórházi ágyak tekintetében hazánk áll a legjobban, tesztekből, maszkokból és kesztyűkből is elegendő áll rendelkezésre, illetve a magyar orvosok és ápolók emberfeletti munkát végeznek.

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!