2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Belföld

Gőzerővel zajlik a fővárosi számlagyárral kapcsolatos nyomozás

Hiába hibáztatta a politikát és beszélt koncepciós eljárásról a tavaly novemberi letartóztatásával kapcsolatban Vig Mór, a védekezése hiteltelen annak fényében, hogy a Lánchíd-botrány kulcsszereplője ellen több más bűncselekmény ügyében is eljárás indult a múltban. Mindezek mellett a számlagyárral kapcsolatos ügy baloldali politikusokig is elérhet.

  • Gőzerővel zajlik a fővárosi számlagyárral kapcsolatos nyomozás

Noha a Lánchíd-botrány főszereplője egy korábbi bírósági meghallgatásán azzal védekezett, hogy ő a hatalom áldozata és a tavaly novemberi elfogása a számlagyáras botránnyal összefüggésben koncepciós eljárás, ennek igencsak ellentmond, hogy a jogászt a múltban is több bűnüggyel összefüggésbe hozta már a hatóság. Itt van például az a büntetőper, aminek a tárgyalásán mindezeket felhozta: a cselekmény és a meggyanúsítása, majd megvádolása ugyanis hosszú évekkel korábbra nyúlik vissza. Ahogy azt a pénteki cikkünkben megírtuk, a férfit azzal vádolják, hogy egy jelenleg is körözött bűnöző társaságában vehetett részt egy nemzetközi csalássorozatban. a bűncselekménynek rengeteg sértettje van, a kár pedig megközelítőleg hetvenmillió forint. 

A jogászt korábban kapcsolatba hozták felesége volt párjának megveretésével is, igaz, az eljárást végül bizonyítékok hiányában megszüntették. Az ügy ugyanakkor ezzel még nem ért véget, mert a sértett pótmagánvádat nyújtott be, amit a bíróság befogadott, így ez a súlyos testi sértés kísérlete miatt indult eljárás a Budai Központi Kerületi Bíróságon (BKKB) még folyamatban van. A birtokunkba jutott rendőrségi iratokból az is kiderült, hogy a verésre felkért két férfi jól ismert az éjszakai életben, ráadásul viperával támadták meg Vig haragosát, aki csak a szerencsének köszönhette, hogy nem sérült meg súlyosabban.

Vig Mórnak mindezek mellett van egy jogerős ítélete is, hiszen egy vesztegetési ügyben marasztalta el őt a bíróság. Az ügy lényege, hogy egy nemierőszak-ügy áldozatát akarta néhány évvel ezelőtt lefizetni és hamis vallomásra rávenni Vig Mór, hogy ezzel mentse a bűncselekménnyel gyanúsított ügyfelét. Az áldozatnak 400 ezer forintot ajánlott azért, hogy változtassa meg korábbi vallomását és a legközelebbi rendőrségi kihallgatásán már mondja azt: önként ment bele a szexuális együttlétbe. 

Miután a Kúria 2022 januárjában kimondta a végső szót, Vig elbúcsúzhatott az ügyvédi praxisától. Ez a döntés később fontos momentum lesz a budapesti baloldal nagy korrupciós botrányánál, a fővárosi számlagyár ügyénél, de erről kicsit később.

Előbb nézzük, miről is van szó: Vig Mórt tavaly novemberben vették őrizetbe, majd tartóztatták le. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatósága több száz milliós számlagyár működtetésének gyanújával tartott házkutatást a jogásznál, akit többek között különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalással gyanúsítottak meg. A NAV nyomozói összesen 33 fővárosi helyszínre szálltak ki – két kábítószer- és pénzkereső kutyát is bevetve –, majd dokumentumokat, elektronikus adatokat, hamis kormányhivatali bélyegzőt, valamint rengeteg készpénzt foglaltak le.

A teljes cikk a Magyar Nemzet honlapján olvasható.

Fotó: NAV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gyulán kampányolt Lázár János

Gyulán kampányolt Lázár János

Fogunk még hozni gyárakat Gyulára - mondta az építési és közlekedési miniszter a Békés vármegyei fürdővárosban rendezett utcafórumon pénteken kora este.
Turistákat öltek Afganisztánban

Turistákat öltek Afganisztánban

Fegyveresek agyonlőttek három külföldi turistát és egy afgán állampolgárt az Afganisztán középső részén fekvő Bamiján tartományban pénteken - közölte a tálibok belügyminisztériuma.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor szólt Fico merénylőjéről + videó

Orbán Viktor szólt Fico merénylőjéről + videó

A miniszterelnök szerint nagy erők állnak a háborúpárti politikusok, a háborúpárti álláspont mögött, és erőteljes erőközpontok érdekeltek abban, hogy a háború folytatódjon, sőt hogy kiterjedjen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!