2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Hétköznapi tündér - A Zsolnay család története 11:00

Belföld

Gőzerővel zajlik a fővárosi számlagyárral kapcsolatos nyomozás

Hiába hibáztatta a politikát és beszélt koncepciós eljárásról a tavaly novemberi letartóztatásával kapcsolatban Vig Mór, a védekezése hiteltelen annak fényében, hogy a Lánchíd-botrány kulcsszereplője ellen több más bűncselekmény ügyében is eljárás indult a múltban. Mindezek mellett a számlagyárral kapcsolatos ügy baloldali politikusokig is elérhet.

  • Gőzerővel zajlik a fővárosi számlagyárral kapcsolatos nyomozás

Noha a Lánchíd-botrány főszereplője egy korábbi bírósági meghallgatásán azzal védekezett, hogy ő a hatalom áldozata és a tavaly novemberi elfogása a számlagyáras botránnyal összefüggésben koncepciós eljárás, ennek igencsak ellentmond, hogy a jogászt a múltban is több bűnüggyel összefüggésbe hozta már a hatóság. Itt van például az a büntetőper, aminek a tárgyalásán mindezeket felhozta: a cselekmény és a meggyanúsítása, majd megvádolása ugyanis hosszú évekkel korábbra nyúlik vissza. Ahogy azt a pénteki cikkünkben megírtuk, a férfit azzal vádolják, hogy egy jelenleg is körözött bűnöző társaságában vehetett részt egy nemzetközi csalássorozatban. a bűncselekménynek rengeteg sértettje van, a kár pedig megközelítőleg hetvenmillió forint. 

A jogászt korábban kapcsolatba hozták felesége volt párjának megveretésével is, igaz, az eljárást végül bizonyítékok hiányában megszüntették. Az ügy ugyanakkor ezzel még nem ért véget, mert a sértett pótmagánvádat nyújtott be, amit a bíróság befogadott, így ez a súlyos testi sértés kísérlete miatt indult eljárás a Budai Központi Kerületi Bíróságon (BKKB) még folyamatban van. A birtokunkba jutott rendőrségi iratokból az is kiderült, hogy a verésre felkért két férfi jól ismert az éjszakai életben, ráadásul viperával támadták meg Vig haragosát, aki csak a szerencsének köszönhette, hogy nem sérült meg súlyosabban.

Vig Mórnak mindezek mellett van egy jogerős ítélete is, hiszen egy vesztegetési ügyben marasztalta el őt a bíróság. Az ügy lényege, hogy egy nemierőszak-ügy áldozatát akarta néhány évvel ezelőtt lefizetni és hamis vallomásra rávenni Vig Mór, hogy ezzel mentse a bűncselekménnyel gyanúsított ügyfelét. Az áldozatnak 400 ezer forintot ajánlott azért, hogy változtassa meg korábbi vallomását és a legközelebbi rendőrségi kihallgatásán már mondja azt: önként ment bele a szexuális együttlétbe. 

Miután a Kúria 2022 januárjában kimondta a végső szót, Vig elbúcsúzhatott az ügyvédi praxisától. Ez a döntés később fontos momentum lesz a budapesti baloldal nagy korrupciós botrányánál, a fővárosi számlagyár ügyénél, de erről kicsit később.

Előbb nézzük, miről is van szó: Vig Mórt tavaly novemberben vették őrizetbe, majd tartóztatták le. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatósága több száz milliós számlagyár működtetésének gyanújával tartott házkutatást a jogásznál, akit többek között különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalással gyanúsítottak meg. A NAV nyomozói összesen 33 fővárosi helyszínre szálltak ki – két kábítószer- és pénzkereső kutyát is bevetve –, majd dokumentumokat, elektronikus adatokat, hamis kormányhivatali bélyegzőt, valamint rengeteg készpénzt foglaltak le.

A teljes cikk a Magyar Nemzet honlapján olvasható.

Fotó: NAV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Bayer Zsolt felhívása + videó

Bayer Zsolt felhívása + videó

A műsorvezető, publicista a HírTV képernyőjén keresztül a Bayer show-ban mondta el, hogy miért lesz fontos a jűlius elsejei Békemenet, hogy miért kell ott lenni és miért kell kiállni Európa mellett. Szerinte meg kell mutatni, hogy mi vagyunk a normalitás, sőt, hogy mi vagyunk az az Európa, amelyet érdemes és lehet szeretni.
Magyar Jelen: Jobbikos káderek segítik Magyar Péter munkáját + videó

Magyar Jelen: Jobbikos káderek segítik Magyar Péter munkáját + videó

Az amerikai nagykövetséggel kapcsolatban álló jobbikos vezérkar beállt Magyar Péter mögé - írja a Magyar Jelen. A lap szerint az amerikai nagykövettel vacsorázó Gyöngyösi Márton a Jobbik teljes infrastruktúráját és használható embereit átirányította a Tisza Párt projektjéhez.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!