2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Belföld

Menczer: Több tiszteletet várunk a Magyarországot alaptalanul kritizáló és álhíreket terjesztő horvát politikusoktól!

Több tiszteletet várunk el azoktól a horvát politikusoktól, akik az elmúlt napokban alaptalanul kritizálták Magyarországot és álhíreket terjesztettek Orbán Viktor miniszterelnökkel kapcsolatban - írta a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára közösségi oldalán kedden.

  • Menczer: Több tiszteletet várunk a Magyarországot alaptalanul kritizáló és álhíreket terjesztő horvát politikusoktól!

Menczer Tamás tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár bejegyzésében azt írta: a horvát gazdaság sikerében jelentős a magyar hozzájárulás. Ezt alátámasztandó felidézte: 2019-ben 644 ezer magyar turista 3,2 millió vendégéjszakát töltött Horvátországban, a Mol "éppen a legnagyobb horvátországi beruházását hajtja végre" és a Magyar Villamos Művek (MVM) "6,75 milliárd köbméter gázt fog vásárolni a Krk szigetén lévő LNG-terminálból".

"Mindezt figyelembe véve több tiszteletet várunk el a Magyarországot alaptalanul kritizáló, és álhíreket terjesztő horvát politikusoktól!" - írta Menczer Tamás.

Az államtitkár megjegyezte azt is, hogy ez a magatartás "különösen nehezen érthető akkor, amikor a horvát turisztikai szezon szempontjából rendkívül fontos határnyitásokról zajlanak egyeztetések".

Az ügy előzménye, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a sátoraljaújhelyi trianoni megemlékezésről egy olyan videót tett közzé Facebook-profilján, amelyen a frissen felavatott emlékmű táblája látható, rajta a "Fiume - Tengerre magyar" felirattal. A horvát sajtó a mondatot "magyar tengernek" fordította és provokációnak nevezte. A horvát külügyminisztérium közölte: magyarázatot kérnek a zágrábi magyar nagykövetségtől az emléktáblára.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Élő közvetítés a Kormányinfóról + videó

Élő közvetítés a Kormányinfóról + videó

Mit, miért tesz a kormány? – címmel tartják meg a legújabb Kormányinfót, amit szokásunkhoz híven élőben közvetítünk televíziónkban, Facebook-oldalunkon és itt a honlapon is ebben a folyamatosan frissülő cikkben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!