2020. szeptember 21.,
hétfő, Máté, Mirella napja

Gajda: Az új testület dönt Kránitzról

Hír TV

2019. október 23., szerda 22:05

Lemondásra kéri az MSZP kispesti szervezete Lackner Csabát. A kerület képviselője, aki fehér porral a kezében szerepel egy felvételen és helyi korrupciós ügyekről beszél, párttagságát már korábban felfüggesztette. Közben Kispest újra megválasztott polgármestere Híradónknak nem cáfolta, hogy a szintén korrupció gyanúba keveredett Kránitz Krisztiánnak továbbra is lehet szerepe az önkormányzatnál.

„Mr. 40 százalék” - mohósága miatt ez volt Kránitz Krisztiánnak, a kispesti vagyonkezelő vezetőjének a beceneve – legalábbis ez hangzott el a kerületi korrupciós botrányról kiszivárgott hangfelvételen. Ugyanígy elhangzott az is, hogy Kránitznak 12 millió forintot osztottak vissza egy üzlet után. Gajda Péter, Kispest újra megválasztott polgármestere Híradónk kérdésére nem cáfolta, hogy Kránitz Krisztiánnak továbbra is lesz szerepe a kispesti önkormányzatban.

„Ezt majd az új képviselő-testületnek, miután megalakul, el kell döntenie, hogy hogyan alakítja át vagy egyáltalán hozzányúl-e a jelenlegi struktúrához”

– közölte a polgármester.

Burány Sándornak Kispest országgyűlési képviselőjének a neve is elhangzik a kiszivárgott hangfelvételen. A politikus Híradónknak arról beszélt, hogy a hangfelvételen elhangzottakkal ellentétben soha nem fogta Kránitz Krisztián kezét.

Az önkormányzati választásokra készülve a helyi választásoknak megfelelően a korábbi 7 önkormányzati képviselőnk közül 5-nek vált lehetővé, hogy újra indulhasson. Ki kellett választani a hétből az ötöt, Kránitz Krisztián több tucat ember titkos szavazásával ebbe az ötbe nem került bele, korábban sem fogtuk a kezét és most sem engedtük el, így hozta az élet

– állítja a szocialista politikus.

Közben a kiszivárgott felvételen szereplő Lackner Csaba önkormányzati képviselőt, aki fehér porral a kezében látszik, és a hangfelvételeken korrupciós ügyekről beszél, a MSZP kispesti szervezete arra kérte, hogy mondjon le a mandátumáról és a nevével összeköthető üggyel ne terhelje tovább a baloldali közösséget.

Hír TV