2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Egy bolond százat csinál

Következik:

Híradó 12:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában és Izraelben: Az amerikai elnökválasztáson múlhat az orosz-ukrán háború vége + videó

Nógrádi György és ifj. Lomnici Zoltán élőben elemezték a legfrissebb háborús híreket.

  • Háború Ukrajnában és Izraelben: Az amerikai elnökválasztáson múlhat az orosz-ukrán háború vége + videó

Folyamatosan csepegtetni fog az USA különböző összegeket Ukrajna számára. Most 190 milliárd dollárt biztosít Ukrajna energiahálozatának támogatására az Amerikai Egyesült Államok.

"Ez mind egy óriási csomag része, amiből nagyon nagy viták vannak az Egyesült Államokban. A NATO pedig el akar fogadtatni egy olyan 100 milliárd dolláros csomagot, hogy 5 év alatt ezt kaphassa meg Ukrajna és ne lehessen beleszólni. Arra készülnek, ha Trump amerikai elnök lesz, akkor ezt a csomagot bármi történik kapja meg Ukrajna. Trump kb 3 másodperc alatt fogja a csomagot leállítani. Tehát, amit most mondanak, annak megint nincs realitása. Most csepegtetik a különböző dolgokat, de az alapvető helyzet a frontokon dől el, ahol Ukrajna sokkal gyengébb minden nyugati támogatás ellenére is és nem tud stratégiai áttörést a frontokon elérni."

- mondta Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő..

Magyarországra látogatott Hszi Csin-ping, kínai elnök

"A 75 éves kínai-magyar kapcsolat, amiről úgy nyilatkozott a kínai elnök, hogy soha nem volt még ilyen jó, egy olyan cúcstalálkozóban öltött most testet, amely kivívja a nyugati országok irigységét is. (...) Amit a magyar megállapodásokról tudni kell, akár a nukleális megállapodásról, akár az "Egy út, egy övezet" kezdeményezés keretében kötött struktúrális, infrastruktúrális és stratégiai jellegű megállapodásokról vagy éppen a turisztikai jellegű megállapodások megkezdéséről, hogy ezek mind-mind egyrészt Kína geopolitikai jelentőségét is növelik, de Magyarországét legalább annyira, hogy méginkább. Hiszen bár az Eurpai Unióban ezt nem hirdetik, számos tagállam egyenként is szoros kereskedelmi kapcsolatokat ápol Kínával, viszont a nyugati mainstream geológiai nyomása miatt nem tudnak és nem képesek jó kapcsolatokat kialakítani"

- fejtette ki ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég Alapítvány tanácsadója.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ilaria Salis áldozatnak tartja magát

Ilaria Salis áldozatnak tartja magát

Tudom, hogy a történelem igazságos oldalán állok, és nem akarom, hogy politikai nézeteimért ítéljenek el - nyilatkozta a Magyarországon fogva tartott antifaaktivista, Ilaria Salis a La Stampa olasz napilapban vasárnap megjelent interjúban.
Magyar Péter és a mesterséges intelligencia + videó

Magyar Péter és a mesterséges intelligencia + videó

Hogy milyen viszonyban van egymással Magyar Péter és a mesterséges intelligencia? Erre is fény derül a Sajtóklub vasárnap esti adásában, amelyben Bayer Zsolt, Gajdics Ottó, Bencsik András, és Néző László vitatja meg a hét legfontosabb bel- és külpolitikai eseményeit.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Háború Ukrajnában - Erőszakkal elhurcolták a focistát + videó

Háború Ukrajnában - Erőszakkal elhurcolták a focistát + videó

Nem játszanak az ukrán futballisták és klubjaik, miután az egyik játékosukat erőszakkal vitték el a katonák. A részletekről Kis Benedek József biztonságpolitikai szakértő és Stier Gábor, a moszkvater.hu főszerkesztője beszélgetett a Háború Ukrajnában című műsorunkban Virághalmy Sarolta szerkesztő-műsorvezetővel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!