2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Tusványos '24

Következik:

Európai Híradó 04:00

Vezércikk

Vezércikk – Kesereg a nyugati sajtó és a hazai ellenzék, amiért Magyarországnak megéri Kínával barátkoznia + videó

A témáról a Vezércikk vendégei is elmondták véleményüket.

  • Vezércikk – Kesereg a nyugati sajtó és a hazai ellenzék, amiért Magyarországnak megéri Kínával barátkoznia + videó

A tartalomból:

A Politico felsorolta az új kínai elektromos autógyárakat, a 16 milliárd eurós kínai befektetéseket, amivel, mint Szijjártó Péter is megjegyezte, Kína Magyarország első számú befektetője lett. Bezzeg – itt a kritika – Orbán Viktor hiába kormányoz egy olyan országot, amely 20 éve tagja az Európai Uniónak, azt gyakran kritizálja, úgy néz ki, sokkal közelebb áll Hszihez, mint a blokkhoz, lám: a francia látogatást feszültség árnyékolta be, de a magyart nem.

Az európai parlamenti választások közeledtével egyre nő a nyomás a tagállamok vezetőin, hogy állást foglaljanak az orosz-ukrán háború kapcsán. Matteo Salvini megdöbbenve értesült arról, hogy Macron után Mario Monti, a volt olasz miniszterelnök is támogatja, hogy olasz csapatok küldjenek az ukrán frontra. A Liga főtitkára nemes egyszerűséggel azt javasolta Macron és Monti kapcsán, hogy „kezeltetniük kellene magukat”. Menjenek inkább ők Ukrajnába! – jelentette ki az olasz kormányfő-helyettes.

Gyurcsány Ferenc régi gazdasági háttéremberét ejtőernyőztették a legnagyobb fővárosi cég, az öt vállalatból összegyúrt BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. igazgatósági elnöki posztjára. Minden bizonnyal nem véletlen, hogy Garamhegyi Ábel kapta meg ezt a stratégiai állást, hiszen közel két évtizedre nyúlik vissza az együttműködése a DK-elnökkel.

Tavaly Budapest bevételei harmadával nőttek, még sincs pénz semmire. Az iparűzési adó kétharmadával, 62 százalékkal, a működési támogatás pedig felével, 50 százalékkal nőtt. a négyéves növekedés nagyobb volt, mint az ebben az időben átélt infláció. Tarlós István tudott a város a pénzéből számos fejlesztést finanszírozni, Karácsony Gergely pedig nem” – állapította meg Szalai Piroska munkaerőpiaci szakértő, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem gazdaság és versenyképesség kutatóintézetének munkatársa.

Marie-Thérèse Kaiser, az Alternatíva Németországért (AfD) politikusát elítélték, mert a csoportos nemi erőszakok elkövetőire vonatkozó hivatalos statisztikákat tett közzé, válaszul arra a hírre, hogy afgán migránsokat költöztetnének a körzetébe – számolt be az esetről a Remix News. A 27 éves politikust hétfőn az alsó-szászországi Verden tartományi bírósága bűnösnek találta az afgán „munkavállalók” elleni „gyűlöletkeltés” miatt. 6000 eurós (2,3 millió forint) pénzbüntetés megfizetésére kötelezték.

Az egykori brüsszeli tisztségviselő korábbi Facebook-posztjában fogalmazta meg migránspárti nézeteit: „Brüsszel sokszínű város, sok ott a bevándorló, de soha nem éreztem veszélyesebbnek, mint a számos nagyváros bármelyikét, ahol életem során megadatott megfordulnom. (...) Egyenjogúként elfogadom a feketéket, zsidókat, melegeket. Vannak közöttük barátaim. Talán ez baloldaliság” – írta a 2022-es bejegyzésben Gerzsényi Gabriella Magyar Péterék migrációpárti képviselő-jelöltje.

Az adás vendégei:

Máthé Zsuzsa, aki úgy érzi, hogy az európai politikai elit amnéziában szenved, mert elfelejtik mennyi szenvedést tud okozni egy háború.

Apáti Bence, aki szerint a balliberális sajtó állapotára jellemző, hogy a kereskedelmi szerződést összekeverik a politikai megállapodással.

Pindroch Tamás, aki úgy véli, hogy az unió jelenlegi vezetése az amerikai demokrata héják háborús programját szolgálja ki.

 

A teljes adás:

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!