2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:10

Külföld

„Orbán nem tarthatja őt politikai túszként” - alaposan meglódult a baloldal fantáziája Ilaria Salis ügyében + videók

Továbbra is kampánytéma Olaszországban a szélsőbaloldali Ilaria Salis ügye. Az egyik párt ugyanis indítja az EP-választáson, és most azt fontolgatják, vajon Orbán Viktor akadályozni fogja-e a börtönben ülő antifa aktivista képviselőségét. A jobboldali pártok szerint túl nagy hangsúlyt kap a Magyarországon ártatlanokat összeverő Salis ügye.

  • „Orbán nem tarthatja őt politikai túszként” - alaposan meglódult a baloldal fantáziája Ilaria Salis ügyében + videók

Egy külföldi tagokból is álló szélsőbaloldali csoport, köztük az olasz Ilaria Salis félholtra vert ártatlan járókelőket tavaly Budapesten. A ruházata alapján nácinak gondolták, és ez szerintük feljogosította őket arra, hogy összeverjék.

A férfi súlyos sérüléseket szenvedett, a fizikai szenvedésen kívül szerzett lelki trauma pedig akár évekig is kínozza.

Az olasz Baloldaliak és Zöldek Szövetsége nevű párt szerint azonban ez nem így van. Egyik képviselőjük a HírTV-nek elmondta, a szélsőbaloldali Ilaria Salis, akit ők EP-képivselőként indítanak a választáson mindössze 5 napon belül gyógyuló sérülést okozott. A politikus szerint egyetlen európai polgárt sem használhat Orbán Viktor politikai túszként.

A jobboldalon azonban úgy látják, hogy nem kellett volna politikai ügyet csinálni abból, hogy a már többszörösen büntetett anarchistát bilincsben vitték a tárgyalására. Indítani pedig semmiképpen nem kellett volna.

Szijjártó: Megdöbbentő, hogy önök azt az embert védik, aki azzal a céllal érkezett Budapestre, hogy agyonverjen embereket

Közben Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy londoni előadáson alaposan helyretette a szélsőbaloldali aktivista támogatóit: 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!