2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Ottó 22:35

Célpont

Célpont - Végrehajtással zárul a Ruszwurmért folytatott háború + videó

Úgy tűnik, hogy lakat kerülhet a budavári Korona Kávéházra és a Ruszwurm cukrászdára. A két legendás budai vendéglátóhelyiség tulajdonosa Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat között folyamatosak a pénzügyi és jogi csatározások, az ügyben pedig már végrehajtást is elrendeltek.

  • Célpont - Végrehajtással zárul a Ruszwurmért folytatott háború + videó

Szinte kibogozhatatlan, hogy valójában mi áll a háttérben a budavári Korona Kávéház és a Ruszwurm cukrászda, valamint a kerület vezetése közötti pénzügyi vitában. Az önkormányzat szerint ugyanis több száz millió forinttal tartozik a kerületnek a cukrászmester.

A vita több szálon fut. Az előzményekhez hozzátartozik, hogy a Budai Várban a rendszerváltást követően a városrész műemlékjellege miatt az addigi bérlők nem kaptak lehetőséget arra, hogy megvásárolják az ingatlant, amiben éltek. Ellentétben az ország összes többi kerületével, vagy városával. Helyette bérleti jogot szerezhettek. A vita éppen ehhez a bérleti díjhoz kapcsolódik, csak éppen mind a két fél mást állít.

Szamos Miklós azt mondja, hogy a cukrászda és a kávéház övé. Erről dokumentumokat is mutatott. Az önkormányzat pedig azt mondja, hogy a használati jog Szamos Miklósé, amiért ugye fizetni kell.

Szamos Miklós szerint V. Naszályi Márta védelmi pénzt is kért tőle. Elmondása szerint a politikus a 2019-es kampány során anyagi támogatást várt azért cserébe, hogy később majd olyan szerződést írjanak, hogy soha ne lehessen őt kirakni a Ruszwurmból.

Ami biztos, szövevényesnek tűnő jogi, pénzügyi hercehurca van a Ruszwurm körül. Az önkormányzat 300 milliós bérleti díjat követel, csakhogy a tulajdonos szerint az az ő tulajdona. Mégis fizetne, de a pénz eddig nem érkezett meg a kasszába. Közben a polgármester védelmi pénzt követelt Szamos Miklós szerint. V. Naszályi tagad, a Fidesz szerint pedig csak képtelen a Várnegyedben bármit is elintézni. 

Teljes riport: 

Fotó: Szamos Miklós

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Csörte - Politikai nézetkülönbségért halál jár?

Csörte - Politikai nézetkülönbségért halál jár?

Többször rálőttek a szlovák miniszterelnökre, a merénylet után több európai politikus is életveszélyes fenyegetést kapott. Hogy jutottunk el idáig? A közéletet érintő legfontosabb eseményekről ezúttal Gajdics Ottó, Boros Bánk Levente, Kukorelly Endre és Fodor Gábor vitázott.. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Célpontban az ellenzék új messiása + videó

Célpontban az ellenzék új messiása + videó

Templomból kijövő emberekkel üvöltöző alelnök és fegyházat is megjárt pénzügyi háttérember. Hogy melyik pártról van szó? A Tisza Pártról, Magyar Péterről és az anyósjelöltjéről.
Célpont - Régi-új szereplők a fővárosi listákon + videó

Célpont - Régi-új szereplők a fővárosi listákon + videó

Időutazás. A Gyurcsány-korszakot hozná vissza a fővárosi közgyűlésbe a baloldal listája. Feltűnik a Hagyó Miklós féle nokiás doboz emléke és a Hunwald György fémjelezte időszak is. Közben Gyurcsány Ferenc végleg leuralta a szocialistákat és a Párbeszédet.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!