2024. 05. 24. Péntek Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Híradó 19:00

Belföld

Wintermantel Zsolt: Karácsony Gergely közlekedésszervezése már elegendő lenne ahhoz, hogy megbukjon + videó

Kiderült, hogy mekkora stresszel jár a vezetés Budapesten. Egy felmérés szerint sokaknak jelent lélektani nyomást a fővárosban vezetni, nagyobbat, mint sok más európai nagyvárosban. A Fidesz fővárosi frakcióvezetője szerint Karácsony Gergely intézkedései csak fokozták a közlekedési káoszt.

  • Wintermantel Zsolt: Karácsony Gergely közlekedésszervezése már elegendő lenne ahhoz, hogy megbukjon + videó

Hatalmas dugók, megbénult közlekedés és értelmetlen kerékpársávok - erre panaszkodnak legtöbben, ha szóba kerül a főváros közlekedése Karácsony Gergely főpolgármestersége idején.

Nemrég átfogó felmérés készült az európai nagyvárosok forgalmáról azzal kapcsolatban, hogy hol a legstresszesebb autót vezetni. A vizsgálat során a sofőrök életfunkcióit figyelték, például a pulzust.

Kiderült, hogy Budapesten az ötödik az autóvezetőket érő stressz mértékét tekintve.

Külső és belső tényezők egyaránt befolyásolják a sofőrök stressz-szintjét. Ilyen például az időjárás, a napszak, a jogszabályi környezet vagy épp a forgalomszervezés. - erről már Karap Gergő pszichológus és igazságügyi szakértő beszélt Híradónknak. Hozzátette, sokak részéről extra felkészülést igényelhet egyáltalán az útnak indulás a fővárosban.

„Ha Karácsony Gergelynek le kellene érettségiznie városvezetésből, akkor elégtelen bizonyítványt kapna" - így nyilatkozott Szentkirályi Alexandra az Origonak. A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje szerint a jelenlegi főpolgármester csakis dumából és mellébeszélésből kapna jeles osztályzatot.

A Fidesz fővárosi frakcióvezetője szerint a városban közlekedők saját bőrükön tapasztalhatják, mekkora stresszt okoz akár a parkolóhely keresés, akár a dugóban való araszolás vagy éppen megoldani azt a kaotikus forgalmi helyzetet, amit a főpolgármester értelmetlen intézkedései okoznak.

Wintermantel Zsolt fővárosi frakcióvezető, Fidesz: "Nem tudom hány tanulmány vagy hány doktori értekezés kell még ahhoz Karácsony Gergelynek, hogy belássa, hogy egy város működtetése és a közlekedésszervezés egy szakma. Azok az ad hoc intézkedések, amelyek az elmúlt években bevezetett, lásd az átgondolatlanul felfestett kerékpársávok vagy a zöld karók, azok csak fokozták azt a közlekedési káoszt, ami egy nagy városban egyébként néha-néha elfordulhat, de most már szinte rendszeresen tapasztalhatjuk."

Wintermantel Zsolt hangsúlyozta: jó lenne, ha maga Karácsony Gergely nem is ért hozzá, legalább hallgatna a szakemberekre, és nem rontaná Budapest közlekedési helyzetét, hanem főpolgármesterként megpróbálná javítani azt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Putyin megszólalt Volodimir Zelenszkijről

Putyin megszólalt Volodimir Zelenszkijről

Megszűnt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök legitimitása, a kérdés az, hogy kivel kell tárgyalásokat folytatni Ukrajnában - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz államfő pénteken Minszkben, ahol fehérorosz hivatali kollégájával, Aljakszandr Lukasenkával egy és háromnegyed órás tárgyalást folytatott a közös orosz-fehérorosz kormányülés előtt.
Célpont - Akkor most ki az úr a háznál? + videó

Célpont - Akkor most ki az úr a háznál? + videó

Ki az úr a háznál, vagyis ki irányítja a budapesti városházát? Karácsony Gergely megválasztása után sorra ültette pozícióba a Gyurcsány Ferenchez köthető személyeket. A DK már a közgyűlésben is kényelmes többséggel mozgathatja a főpolgármestert.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Összeomolhatnak Magyar Péter néppárti álmai + videó

Összeomolhatnak Magyar Péter néppárti álmai + videó

A Tisza Párt alapítója egy elnyomó rendszert szolgált ki és a CÖF-CÖKA ebben az ügyben levelet is írt az összes néppárti képviselőnek, ha lehet tartsák magukat a saját álláspontjukhoz, miszerint az Európai Néppárt nem támogat senkit, ha kiszolgálta a kommunista diktatúrát - derül ki a Vezércikkből.
Reagált az adóhatóság Karácsony Gergely kirohanására

Reagált az adóhatóság Karácsony Gergely kirohanására

A politikus azután fakadt ki, hogy házkutatást tartott a Nemzeti-Adó és Vámhivatal Karácsony Gergely jogi főtanácsadójánál és ügyvédjénél. Nem mellesleg a nyomozók nemrégiben a Mediawork szerkesztőségében is jártak, ahol nagy mennyiségű iratot foglaltak le.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!