2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 06:50

Belföld

Egy gyömrői nőt szállítottak a Szent László Kórházba

Egy középkorú nőt vittek kórházba a mentők az egyik gyömrői háziorvosi rendelőből. A Signaltv.hu úgy tudja, hogy a körzeti orvos értesítette a mentőszolgálatot, miután a beteg több, a koronavírusra jellemző tünetet produkált, és pár napja jött haza Olaszországból. A nő a vírus olaszországi terjedése miatt félbeszakadt Velencei Karneválon vett részt, ahonnan vasárnap ért haza. Lázasan kereste fel háziorvosát, aki azonnal értesítette a mentőket, akik a Szent László kórházba szállították. Két hetes megfigyelés, és speciális vizsgálatok várnak rá, hogy kiderüljön, koronavírussal fertőzött-e vagy egyéb megbetegedésben szenved.

  • Egy gyömrői nőt szállítottak a Szent László Kórházba

Egy családot vizsgálnak koronavírus-gyanúval Balassagyarmaton

Egy négyfős magyar családot vizsgálnak koronavírus-gyanú miatt Balassagyarmaton. A hírt a nógrádi város önkormányzata hivatalos Facebook-oldalán tette közzé. A Komárom-Esztergom megyei Tisztifőorvos döntése értelmében jelenleg a család tagjait a Dr. Kenessey Albert Kórház fertőző osztályán tartják megfigyelés alatt. Jelenleg a vizsgálati eredményekre várnak az orvosok.

Vámos: Nem kell áruhiánnyal számolni

Nem kell áruhiánnyal számolni a boltokban - hívta fel a figyelmet az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára. Vámos György a Hír Tv-nek azt mondta: a kereskedők folyamatosan pótolják a hiányzó készleteket és az áruellátás biztosított. Hozzátette: a jelenleginél nagyobb rohamot is ki tud szolgálni a kereskedelem.

A koronavírus miatt lemondta üzemavató ünnepségét a Borsodchem

A koronavírusra hivatkozva lemondta üzemavató ünnepségét a Borsodchem. A vállalatnál a vírus kínai megjelenésével egyidőben a legszigorúbb óvintézkedéseket vezették be saját cégcsoportjuk dolgozóinál. A kínai tulajdonú cég az olaszországi járványt jelentős kockázatnak értékeli, ezért elővigyázatosságból kerülik a nagylétszámú rendezvényeket. Egerben március 7-én nyithat ki a Bitskey Aladár Uszoda, amelyet szerdán ugyancsak a koronavírus veszélye miatt bezáratott a város polgármestere. Mirkóczki Ádám azután döntött így, hogy kiderült: a ZF-Eger férfi vízilabdacsapata az elmúlt hétévégén az észak-olaszországi Bresciában játszott, amely a koronavírus miatt karantén alá vont terület közvetlen közelében van. A létesítményben teljes vízcserét és fertőtlenítést végeznek.

Jól van a Japánban karanténban lévő magyar

Megtaláltuk a Japánban karanténban lévő egyik magyart. A Diamond Princess luxushajón korábban zongoristaként dolgozó férfi Facebook oldalán azt írta, hogy jól van és nem kapta el a vírust. Három karanténban töltött hét után ugyan elhagyhatták a hajót, de onnan azonnal egy kollégiumba szállították őket, ahol további két hetet kell elkülönítve tölteniük. Posztjában azt is leírja, hogy - az évente ismétlődő influenza-járványokkal összehasonlítva - fölöslegesnek tartja az Európa-szerte kialakuló pánikhangulatot. Állítása szerint több olyan fertőzöttel is találkozott, akiknek - tőle idézve - : "meg sem kottyant a fertőzés".

Újabb európai országokban jelent meg a koronavírus

17-re emelkedett Olaszországban a koronavírus-járványban elhunytak száma, ugyanakkor 45 embert gyógyultnak nyilvánítottak. Közben Litvániából egy, Hollandiából pedig már két beteget jelentettek. Európában így már 22 országban van koronavírus-fertőzött. Újabb 14 megbetegedést regisztráltak Németországban is.

Már 56 országban van koronavírusos beteg

Rohamosan emelkedik Dél-Koreában a koronavírusos megbetegedések száma. Újabb 256 beteg tesztje lett pozitív, ezzel kétezernél is többen kapták el a fertőzést. Kínában ugyanakkor folyamatosan csökken az újabb fertőzöttek száma. Közben Nigériából is jelentettek egy beteget, így világszerte már 56 országban van jelen a vírus. A járvány halálos áldozatainak száma már meghaladta a 2860-at és több mint 83 ezren fertőződtek meg, közülük 36 és fél ezer ember már meggyógyult.

A Volánbusz soron kívüli higiéniai intézkedésekkel védi utasait és munkavállalóit

A koronavírus terjedésének megelőzése érdekében, az országos tisztifőorvos és a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlásai alapján a Volánbusz soron kívüli higiéniai intézkedéseket vezetett be utasai és munkavállalói védelmében - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

Tudatták: fokozottan takarítják az autóbusz-állomásokat és a járműveket, vírusölő szerrel mossák le a kapaszkodókat, kézfertőtlenítő szerrel látják el a munkahelyi mosdókat, tisztálkodóhelyiségeket.

A Volánbusz Zrt. folyamatos kapcsolatban áll a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzzsel, a társaság szakemberei pedig figyelemmel kísérik a helyzet alakulását, gondoskodnak a fertőtlenítőszer-készletek többletigényeknek megfelelő feltöltéséről, és felkészülnek a várható intézkedések zökkenőmentes végrehajtására - írták.

HírTV, MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Tiszteletben fogja tartani Ukrajna a kárpátaljai magyarok jogait, hogy csatlakozhasson az Unióhoz?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!