2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:30

Belföld

Drágulni fognak bizonyos BKV jegyek

Drágulni fognak bizonyos BKV jegyek- ismerte el Karácsony Gergely az Indexnek adott interjúban. A megválasztott főpolgármester ugyanakkor azt cáfolta, hogy a bérletek is többe fognak kerülni a jövőben. Karácsony a kampányában még arról beszélt, hogy a 14 éven aluliaknak ingyenessé teszi a tömegközlekedést, most egyelőre viszont csak 6-ról 7 évre emelik az ingyenesség korhatárát. A megválasztott főpolgármester tegnap az ATV-ben a tömegközlekedéssel kapcsolatos terveiről és a dugódíj bevezetéséről is beszélt.

  • Drágulni fognak bizonyos BKV jegyek

"be fogjuk tartani ezt az ígéretünket is, mint ahogyan az összes többit"

Minden ígéretét betartja Karácsony Gergely - erről beszélt a frissen megválasztott ellenzéki főpolgármester az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Karácsony a főpolgármesteri kampányában több ezer milliárd forintos költségekkel járó ígéreteket tett, mint például a gyerekek ingyenes utazását a BKV-n, valamint a „közlekedési alapjövedelem” bevezetését.

Győzelme után azonban máris finomított ezen, eredetileg ugyanis arról volt szó, hogy 14 éves korig nem kell bérletet vagy jegyet váltani a gyerekeknek. Ezt most már csak a ciklus végére tartja elérhetőnek.

"a 14 évesek ingyenes utazását elkezdjük abban bevezetni, hogy egy évet akarunk emelni, tehát a 6-ról 7 évre emeljük, és akkor a következő költségvetési évben, amikor látjuk a lehetőséget, akkor megyünk tovább"

- mondta Karácsony Gergely, megválasztott főpolgármester.

Jelentős BKV-jegyáremelés vagy más megszorítás nélkül nem finanszírozható ez a tömegközlekedési program - hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzet. A lap szerint 10 ezer forint fölé emelkedhetnek a havi bérletárak. Ezt a megválasztott főpolgármester az Indexen cáfolta. Azt azonban elismerte, hogy egyes jegytípusok drágulhatnak.

Karácsony tervei között szerepel továbbá az egységes budapesti parkolási rendszer, valamint a dugódíj bevezetése is.

"- elkezdeném egy forgalomcsillapítási program keretében élhetőbbé tenni a belvárost, és ezzel párhuzamosan nemcsak egyszerűen tiltás eszközével élni, hanem a lehetőségeket is ki kell nyitni..

- ez azt jelenti, hogy bevezetné a dugódíjat?

- szerintem előbb-utóbb az mindenképpen szükséges lesz, ez a programomban is szerepel"

- jegyezte meg Karácsony Gergely, megválasztott főpolgármester.

Karácsony az Indexnek adott interjújában tervei között azt is megemlíti, hogy elképzelhetőnek tartja a Lánchíd gyalogoshíddá alakítását, valamint a pesti rakpart autómentesítését. Emellett leállítaná a Városligeti állami építkezéseket és a Római parti mobilgát építését.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar - A télapó nyomában + videó

Radar - A télapó nyomában + videó

A télapó érkezése minden gyermek számára izgalmas. A december 5.-én kitett, kipucolt cipőket a Mikulás megtölti mindenféle földi jóval, de persze csak a jó gyerekek kaphatják meg a vágyott ajándékot.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!