2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Gazdaság

Szombattól újabb 4-4 forinttal csökken az üzemanyagok ára + videó

Ezt egyes piaci szereplők már pénteken érvényesíteni fogják kiskereskedelmi áraikban.

  • Szombattól újabb 4-4 forinttal csökken az üzemanyagok ára + videó

A Nemzetgazdasági Minisztérium csütörtöki közleménye szerint a kormány üdvözli a MOL bejelentését, miszerint szombattól, újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára. Ezt a csökkenést egyes piaci szereplők már pénteken érvényesíteni fogják kiskereskedelmi áraikban.

Grád Ottó - főtitkár, Magyar Ásvány Olaj Szövetség: "Ezek óhatatlanul is hatnak a piacra, hiszen a több mint kétezer töltőállomás amely jelen pillanatban ma Magyarországon üzemanyagot értékesít, azért óhatatlanul is figyelemmel kell, hogy kísérje a legnagyobb szereplők lépéseit, tehát követniük kellett az árcsökkentést."

Erről már a Magyar Ásvány Olaj Szövetség főtitkára beszélt a híradónknak. Grád Ottó kiemelte - a kormány célja, hogy a régiós átlag szintjére csökkentse a benzin és a gázolaj árát.

Bujdos Eszter - ügyvezető igazgató, holtankoljak.hu: "Hogy ha nézzük a folyamatokat, akkor azt látjuk, hogy szerencsés időszakban is vagyunk, a BREN típusú olaj hordónkénti ára az csökkent. A 90 dolláros szintről már 84 dolláros szinten vagyunk jelenleg, de nyilván ez azt is jelenti, hogy nem csak nálunk kell, hogy csökkenjen az üzemanyagok ára, hanem a régióban is."

A holtankoljak.hu ügyvezetője szerint további árcsökkenés is várható a kutakon.

Tóth Máté, energiajogász: "Az állam pont itt az üzemanyagárak egy modern területe tekintetében ilyen módon érhető tetten, hogy mint társadalmi jelenség is működik. Közvetlenül az állam mint rendszereitől független kérdésben, nekünk nagyon jelentős, az inflációra és a gazdaság egészére ható, az üzemanyag árak tekintetben neki van egy társadalmi közfunkciója."

Ezt már az energia jogász mondta a Napindító című műsorunkban. Tóth Máté szerint ez a mostani üzemanyagár csökkentés jól működik. A társadalom jól reagál rá. Két hét próbaidő után, az üzemanyag-árak ügyében jövő szerdán dönt a kormány.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!