2023. 10. 04. Szerda Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Hitvallók és ügynökök 03:00

Sajtóklub

Sajtóklub: Mi Erdélyt Erdélynek nevezzük és Csíksomlyó Magyarország szíve közepe

A románok Novák Katalin, a csíksomlyói búcsún énekelt Székely himnuszt megjelenítő Facebook-bejegyzését kifogásolják, a Sándor-palota szerint viszont a reakció túlzó és indokolatlan. De mit gondolnak erről a Sajtóklub újságírói? A vasárnapi adásban erről is szó volt. 

  • Sajtóklub: Mi Erdélyt Erdélynek nevezzük és Csíksomlyó Magyarország szíve közepe

A román külügyminisztérium közleményben fejezte ki nemtetszését Novák Katalin pünkösdi csíksomlyói látogatása miatt. A búcsút követően a köztársasági elnök közösségi oldalán megosztott videó összeállítását találta a román külügyminisztérium sérelmesnek. A sajtóban pedig máris magyar revízionizmusról szóló cikkek jelentek meg. 

A románok akármit hápognak, Csíksomlyó Magyarország szíve, nem ok nélkül megy oda félmillió ember évente

- jelentette ki Bencsik András. 

Hozzátette, 

a románok még a medvék rémálmaiban sem szerepeltek a erdélyi havasokban, amikor oda már a magyarság zarándokolt már a XV. század előtt is. Bármennyire fáj a románoknak, mi Erdélyt Erdélynek nevezzük és Csíksomlyó Magyarország szíve közepe. 

Bayer Zsolt az elhangzott kapcsán megjegyezte, már előre látja a 444 oldalát, ahol erről írni fognak, hogy a Sajtóklubban irredenta követelések hangzottak el. 

Üzenjük nekik, ha ismerik a szímbólumok világát, a képes beszédet, vagy Illyés Gyula Haza a magasban című költeményét tudnám még javasolni, hogy mit is jelent Csíksomlyó Magyarország szíve közepe

- jegyezte meg.

Gajdics Ottó szerint

a románok elvárhatják tőlünk, hogy ne legyenek területi igényeink, de azt nem várhatják el, hogy elfelejtsünk mindent, hogy soha ne szoruljon össze a torkunk a Székely himnusz.

Pálffy István biztos benne, hogy előre be volt készítve az elítélő közlemény és a románok csak arra vártak, hogy azt kiadhassák, majd vegzálhassák a bukaresti magyar nagykövetet.

További témáink: 

  • Megszavazta a hazánk elleni határozatot az Európai Parlament
  • Magyar békefenntartók sérültek meg Koszovóban
  • Véres főpróbát tart a bosszúszomjas antifa 

Teljes adás: 

 

 

További epizódok

Sajtóklub: Feketeöves hazaárulók segítségével akarták megbuktatni az Orbán-kormányt

Sajtóklub: Feketeöves hazaárulók segítségével akarták megbuktatni az Orbán-kormányt

A magyar baloldal külföldi befolyásolásáról is szó volt a Sajtóklubban. Néző László, Gajdics Ottó, Bencsik András és a műsorvezető Bayer Zsolt most is szókimondó stílusban fogalmazták meg a véleményüket. 2023. október 01.
Sajtóklub: Pénzmosás gyanúja miatt is nyomoznak Karácsonyék mozgalma ellen

Sajtóklub: Pénzmosás gyanúja miatt is nyomoznak Karácsonyék mozgalma ellen

Az adóhatóság már nemcsak költségvetési csalás, hanem pénzmosás gyanújával is nyomoz a főpolgármester mozgalmának pénzügyei miatt. 2023. szeptember 24.
Sajtóklub: Sokkal többet ad a gyermekvállalás, mint amennyit elveszítesz vele

Sajtóklub: Sokkal többet ad a gyermekvállalás, mint amennyit elveszítesz vele

Ha a gyermektelenség válik általánossá, szeretett világunk szertefoszlik -fogalmazott Novák Katalin a Budapesti Demográfifi Csúcson. A témában a Sajtóklub szereplőiBencsik András, Néző László, Gajdics Ottó és Bayer Zsolt is véleményt mondtak. 2023. szeptember 17.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Sajtóklub: Magyarnak lenni küldetés

Sajtóklub: Magyarnak lenni küldetés

Fenn kell tartani, hogy jó dolog magyarak lenni - hangsúlyozta a kormányfő a Tranziton. Orbán Viktor arról is beszélt: egyetlen esetben nem tűnik el a magyar nyelv, kultúra és történelem, ha azt fenntartjuk. A politikai évadnyitóról a Sajtóklub vendégei is elmondták véleményüket.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!