2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Belföld

Orbán Viktor: Az idén lezárhatjuk a progresszív liberális hegemóniára épülő világrendet + videó

Miközben egész Európát elöntötte egy progresszív libarális óceán itt csodák csodájára megmaradt egy konzervatív sziget, amely dacol a liberális dagállyal, a brüsszeli égzengéssel és a washingoni hurrikánnal - fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök a CPAC Hungary rendezvényen elmondott csütörtöki beszédében. 

  • Orbán Viktor: Az idén lezárhatjuk a progresszív liberális hegemóniára épülő világrendet + videó

A kormányfő - utalva a brüsszeli NatCon konferencián történtekre - kiemelte, a CPAC Hungary egy olyan konferencia, amelyet nem akarnak betiltani, amelynek szervezőit nem fenyegetik meg. 

Minden híresztelés ellenére itt jogállam van, mindenki olyat konferenciát rendez, amilyet szeretne, azt mond, amit akar

- tette hozzá. 

Orbán Viktor felhívta rá a figyelmet, hogy az idén választások lesznek szerte a világban, amelyeket meg kell nyernünk

Változik a világ rendje és nekünk a változások közepette kell győzelemre vinni az ügyünket, a progresszív liberálisok érzik a veszélyt, a korszak leváltása az ő leváltásukat is jelenti, a progresszív világszellem végét. Ezért ne feledjétek, hogy mindenre elszántak, nem riadnak vissza semmitől, és most még ők vannak hatalmon. Veszélyes ellenfelek

- tette hozzá. 

Mint fogalmazott, ebben a helyzetben kell győzni.

Mi láttuk, hogyan építették ki a politikai elnyomást a kommunisták. (...) Régen a kommunisták, most pedig a progresszívek öt lépésben éneklik ki a sajtot a szánkból és öt lépésben jutnak el oda, hogy az állami szerveket az elnyomás eszközévé tegyék. Először is átfogalmazzák, hogy mi a normális. George Orwell ezt már látta. A progresszív liberálisok az ő elnyomásuk első lépése, hogy a normális az homlokegyenest az ellenkezőjét jelentse.

A miniszterelnök emlékeztetett: a liberálisok szerint a migráció erőforrás. Mint fogalmazott: miközben nő a bűnözés, nő a terrorfenyegetettség és a bizalom elvész a társadalmainkból.

A második lépés, hogy a kifordított normalitást állami eszközökkel kezdik terjeszteni: aki mást gondol, az problémás, azzal valami baj van. Azt a képzetet kell kialakítani a liberálisok szerint, hogy ha rájuk hallgatnánk, az valami végzetes katasztrófához vezetne.

Orbán Viktor szerint a harmadik lépés, amikor elterjesztik az emberekről, hogy mivel veszélyes nézeteket vall egy konzervatív, biztonsági kockázatot is jelent. 

Rád küldenek valamiféle fact checkert vagy demokráciaőr kutyát, ami aztán megállapítja rólad, hogy nem osztod az általuk hirdetett normalitás nézeteit, ezért radikális vagy, akinek a szólásszabadságát bátran lehet korlátozni. Aztán negyedik lépésben rád uszítják a liberális sajtót. Optimistákat állítanak hadrendbe, akik aztán jogi eszközökkel elhallgattatnak. Jön az internetes, a közösségi médiában feljelentgető álprofilok világa és a bíróságokat és az állami szerveket feljelentéssel bombázó civilek garmadája. És ha még mindig bírod, és ha még talpon vagy, akkor ötödik lépésben az állami szervek is akcióba lendülnek

 – mondta.

Megjegyezte, hogy így lesznek az állami szervek a progresszívek magánintézményei. Megállapítják, hogy a sajtó vádjai,

„az őrkutyák aggodalmai megalapozottak, eljárást indítanak ellened és végül állami eszközökkel hallgattatnak el”.

Hozzátette: ezt csinálják Magyarországgal Brüsszelben, és ezt csinálják a konzervatívokkal a progresszív, liberális európai fővárosokban. Ugyanez zajlik az Egyesült Államokban, amikor bírósági ítéletekkel akarják Donald Trump elnök urat lehúzni a szavazólapról. Ez történt Orbán Viktor szerint az Európai Unióban is, amikor adminisztratív eszközökkel akarták kitiltani Tucker Carlsont. Ez történik Németországban, amikor titkosszolgálati módszerekkel megfigyelik a politikai pártokat. És ez történt, amikor Finnországban azért akartak elítélni egy politikust és egy püspököt, mert a Szentírásból idéztek. A miniszterelnök leszögezte:

a progresszív, liberális világszellem úgy, ahogy van, elbukott.

Teljes beszéd: 

HírTV - Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!