2023. 12. 08. Péntek Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Radar

Radar - Karácsony a háborúban

Még a szeretet ünnepén sem csillapodtak a kedélyek Ukrajnában, bombák hullottak és emberek haltak meg szenteste is. Ennek ellenére sok helyen állítottak karácsonyfát vagy gyűltek össze azért, hogy meghitten ünnepelhessenek. Az ukrán elnök érzelmes karácsonyi üzenetében kitartásra és összekapaszkodásra biztatta az ukrán lakosságot.

  • Radar - Karácsony a háborúban

Az ortodox karácsony majd csak január elején lesz, azonban Ukrajnában a lakosság egyre inkább a keresztény ünnepekhez igazodik, ezzel is kifejezve Oroszországtól való távolodását. Ebben a kijevi székesegyházban sokan most először vettek részt a karácsonyi istentiszteleten.

A légvédelmi szirénák nem hallgattak karácsonykor sem a fővárosban, Zelenszkij ukrán elnök ennek ellenére bátorító üzenetben kívánt áldott ünnepet szenteste.

Több százan ünnepeltek a metró aluljáróban is, ahol hagyományos karácsonyi műsorral készültek.

Mindeközben Moszkvában az Ukrajnában harcoló orosz katonáknak állítottak össze ajándékcsomagokat a családok. Továbbá üzeneteket és adományokat gyűjtöttek az orosz haderőnek békés ünnepi hangulatban. Hazavárják a katonákat, ugyanakkor a támogatásukat és lojalitásukat küldik a frontra.

 

 

További epizódok

Radar - Üzemidő hosszabbítás Pakson + videó

Radar - Üzemidő hosszabbítás Pakson + videó

Bejelentették a Paksi Atomerőmű újabb 20 éves üzemidő hosszabbítását. 2023. december 07.
Radar - Felépült az orosz támadásban súlyosan megsérült ukrán kisfiú + videó

Radar - Felépült az orosz támadásban súlyosan megsérült ukrán kisfiú + videó

A nyolcéves Roman Oleksiv visszatérhet az iskolába, ami számára egy újabb lépés a felépülés felé, miután a júliusi orosz rakétatámadásban életveszélyes égési és fejsérüléseket szenvedett el. 2023. december 07.
Radar - A Nobel-díj nyomában + videó

Radar - A Nobel-díj nyomában + videó

A vasárnapi Nobel-díj átadásig minden nap történik valami Stockholmban, ahol a mi kameráink is igyekeznek elcsípni a legjobb pillanatokat. 2023. december 07.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar - A télapó nyomában + videó

Radar - A télapó nyomában + videó

A télapó érkezése minden gyermek számára izgalmas. A december 5.-én kitett, kipucolt cipőket a Mikulás megtölti mindenféle földi jóval, de persze csak a jó gyerekek kaphatják meg a vágyott ajándékot.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!