2021. augusztus 3.,
kedd, Hermina napja

Publi Cafe: Demokratikus úton adunk választ a fősodratú elvárásokra

2021. július 21., szerda 20:50

Népszavazás lesz a gyermekvédelemről, egyre látványosabb visszavonulót fúj a független és objektív sajtó az állítólagos megfigyelési ügyben és Cseh Katalinhoz köthető cégek kaptak majdnem 5 milliárd forintos, EU-s támogatást. A Publi Cafe vendégei Kötter Tamás író, jogász és Horváth Tamás, a 888.hu újságírója. Műsorvezető: Trombitás Kristóf.

Gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez a kormány öt kérdésben - jelentette be a miniszterelnök szerdán. Orbán Viktor a Facebookon közzétett videóban hangsúlyozta: Brüsszel az elmúlt hetekben egyértelműen megtámadta Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt. Kötter Tamás annyiban egészítette a kormányfő szavait, hogy nem most támadtak meg minket, hiszen 2010 óta támadás alatt áll Magyarország, Lengyelország, sőt egész Közép-Európa.

Közép-Európában a 2010-es években egy jó értelemben vett populista lázadás történt (…) elkezdett éledezni Közép-Európa (…) és Közép-Európa egyesülése, ami kezd kiegészülni más kisebb államokkal, a politikai piacon nyomatékot tud képezni, a lázadást pedig nem tűri el a központ és szerinte meg kell bontani a V4-eket, belpolitikai okok segítségével éri el. Egyébként ehhez tartozik az állítólagos kémbotrány kívülről irányított és belülről vezérelt ellenzék felhasználásával. Tulajdonképpen erről van szó, a Nyugat el akarja venni tőlünk az önálló gondolkodás lehetőségét

– mondta el Kötter Tamás.

Horváth Tamás, a 888.hu újságírója szerint a migrációs népszavazáshoz hasonlóan a gyermekvédelem ügye is egy olyan téma, ami megmozgathatja az embereket, ezért arra kért mindenkit, pártpolitikától függetlenül, hogy amint a népszavazást kiírják, menjenek el és szavazzanak ara, hogy meg lehessen védeni gyermekeinket.

Nem mindegy, hogy le tudunk-e tenni Brüsszelben egy érvényes népszavazást, ami megmutatja, hogy a magyarok döntő többsége elutasítja ezt a fajta beavatkozást a nevelésbe, vagy pedig csak enélkül vívjuk meg azt a harcot

– tette hozzá.

Teljes adás: