2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: A vírus elleni harc a szabadságunk visszanyerésének is a harca

Létező és komoly párhuzam 1848. március 15-ével, hogy ma a vírus elleni harcban a szabadságunkért is küzdünk – hangzott el Plusz-mínusz című műsorunkban a nemzeti ünnepen. S, ha már szabadság, és magyar sajtó napja, akkor a sajtószabadság kérdése is felmerült Fodor Gábor és Nagy Ervin vitájában annak apropóján, hogy kiderült, a Momentum elnöke, Fekete-Győr András eltiltaná a munkájuk gyakorlásától a jobboldali újságírókat. Műsorvezető: Kis Kornélia.

  • Plusz-mínusz: A vírus elleni harc a szabadságunk visszanyerésének is a harca

Az egyik nemzedék helytállása és hősiessége adja az erőt a következő nemzedéknek – erről Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn, a Facebookon közzétett március 15-ei videóüzenetében beszélt. A kormányfő szerint nemcsak életeket kell mentenünk és visszaszorítani a járványt, de egy sikeres járványkezeléssel, egy bátor helytállással példát kell adnunk a majd utánunk következő gyermekeinknek és unokáinknak

A kormányfő üzenetére reagálva Nagy Ervin elmondta, ’48 maradandó, a márciusi ifjak a nemzeti mitológiában vannak ma is, hiszen az, amit ők akkor képviseltek az egyrészről a polgárosodás, másrészről pedig a szabadság.

Ma küzdünk a vírus ellen, tehát van egy helyzet, amiben helyt kell állnunk, a vírus elleni küzdelem pedig nem csak az emberéletekről szól, bár nyilván az a legfontosabb, hanem a szabadság visszanyeréséről is

- tette hozzá a XXI. Század Intézet munkatársa

Nagy Ervin gondolatait folytatva Fodor Gábor is úgy gondolja, jól tette a miniszterelnök, hogy ilyen gondolatokat fogalmazott meg, hiszen az ünnep mindig jó alkalom arra, hogy párhuzamot vonjunk a történelemmel és kiemeljünk valamit a jelenkor eseményei kapcsán és mindig kiemeljünk valamit a történelemből, ami egyfajta üzenet.

A Közép-európai Rendszerváltást Kutató Intézet alapítója is úgy látja,

a szabadság a kulcselem, mert valóban a szabadságunkért küzdünk a vírus elleni harcban.

Fodor Gábor ugyanakkor úgy látja, az ellenzék feladata, hogy a kormányt kritizálja, ha hibákat követ el, amelyek szerinte a járvány elmúltával kiértékelendő szempontok lesznek.

Az ellenzéki szerep kapcsán Nagy Ervin hozzátette, az az ellenzék nagyon veszélyes és felelőtlen játékot játszik, amelyik növeli a lakosságban a bizalmatlanságot.

További témáink:

  • Szabotálná a jobboldali újságírók munkáját a Momentum elnöke
  • A gyülekezési tilalom ellenére a Mi Hazánk Mozgalom mégis utcára vonult.

Teljes adás: 

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!