2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Paletta

Paletta: A nők társadalomformáló ereje

A nők társadalomformáló ereje napjainkban. A Paletta vendége volt Batthyány-Schmidt Margit, a Magyar Női Unió elnöke. A szervezet célja, hogy megpróbálja a nők szerepét megmutatni, példaként szolgálni.

  • Paletta: A nők társadalomformáló ereje

Nagyon sok feladat van a hölgyeken, ezért nekik nehéz a munka-család egyensúly, az, hogy miként lehet ezen „játszani”. Batthyány-Schmidt Margit közlése szerint a Magyar Női Unió a klasszikus értékrendet szeretné erősíteni.

A mostani kormány nagyon sok segítséget ad abban, hogy a nők választhassanak, sőt, lehetőségük van arra, hogy a kettőt, a munkát és a családot együtt vigyék – tette hozzá.

Batthyány-Schmidt Margit kiemelte, amilyen a nő olyan a család, amilyen a család olyan az új társadalom, tehát nagyon fontos, hogy a nők testi, lelki és szellemi egészségben, harmóniában legyenek, a Magyar Női Unió pedig ebben próbál segíteni.

Hatékony segítségek a fehérje diétához

Saját sikerén próbál segíteni a fogyni vágyóknak Marton Éva motivációs tréner. Ő az elmúlt időszakban 40 kg-tól szabadult meg. Számára a fehérje diéta vált be, ugyanakkor azt vallja, ha a lelki egyensúlyt sikerül megtalálni, akkor mindegy, hogy az milyen diétával sikerül elérni, legyen az mozgással vagy mozgás nélkül, az a cél, hogy a saját lelki békénket megtaláljuk.

A fehérje diéta kapcsán elmondta, mindenfélét lehet enni egy adott keret között, de leginkább fehérjedús étkezés ennek az alapja, amit kiegészítenek a finom fehérje shake-ek, amivel az a cél, hogy minél több fehérjét viszünk be a szervezetbe, annál inkább távozik a zsír és a szénhidrát a szervezetből.

Nagyvárosi fények – vadonatúj bemutató a Játékszínben

Nagyvárosi fények címmel, Szente Vajk rendezésében különleges színrevitelt mutat be a Játékszín: Charlie Chaplin 1931-ben forgatott, azonos című némafilmjének színpadi adaptációját. A Paletta vendége volt Nagy Sándor színművész volt.

Szerinte leginkább az eredeti film gondolatisága az, ami „átjön”. Az előadásnak pedig olyan sikere van, hogy ámulva jönnek ki az emberek az előadásról, hiszen a darab jelenetei, a képi világa, az egész gondolatisága elvarázsol mindenkit.

A színpadi adaptáció mondanivalója a egyszerűség, a tisztaság, hogy senki nem gonosz és senki nem rossz, a tolvaj és a rabló is szerethető – mondja Nagy Sándor.

Teljes adás:

HírTV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!