2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Napi aktuális

Kocsis Máté: Az országot meg kell óvni Gyurcsány Ferenctől

Az illegális bevándorlásról, a balodali ellenzékről és Karácsony Gergely főpolgármester botrányos ügyeiről is velős véleményt fogalmazott meg Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a HírTV Napi aktuális című műsorában.

 • Kocsis Máté: Az országot meg kell óvni Gyurcsány Ferenctől

A Fidesz frakcióvezetője a beszélgetés elején az illegális bevándorlás kapcsán elismerését fejezte ki azoknak az embereknek, akik védik a magyar határt, nem beszélve arról, hogy az ott járőrözők komoly veszélynek is vannak kitéve, hiszen az egyre több az olyan hír, hogy rálőnek a magyar határon szolgálatot teljesítő rendőrökre

Egészen brutális fordulatot vett a migrációs helyzet a magyar határon és ezért köszönet a média azon munkatársainak is, akik ezt bemutatják, az a sok száz hazafi, aki őrzi Magyarországot minden elismerés felett áll és hősiesen küzdenek

- tette hozzá. 

Kocsis Máté emlékeztetett, az, hogy most már éles gépkarabélyokkal lőnek egyik országból a másikba, emberéleteket veszélyeztetnek. 

A politikus leszögezte, 

az tény, hogy egyetlen honfitársunk sem veszítheti életét, amiatt, hogy őrjöngő és erőszakos migránsok megpróbálnak betörni. 

Ezeket kéri Brüsszel a magyar kormánytól 

A frakcióvezető kifejtette, Magyarország egy gazdasági típusú támadás alatt áll. Úgy fogalmazott, a brüsszeli népek úgynevezett országspecifikus ajánlásokat fogalmaznak meg. 

Olyan emberek, akiket soha, senki nem választott meg, leírják, hogy szerintük, mit kellene Magyarországon csinálni. 

A kormány nemrégiben kapott egy ilyen levelet és Kocsis Máté tájékoztatása szerint a következők állnek benne: 

 • azt kérik a brüsszeliek, hogy ne legyen Magyarországon rezsicsökkentés 
 • meg akarják mondani, hazánk honnan vegye a gázt
 • kérik a kamatstop eltörlését 
 • ajánlják a multikat védő intézkedéseket 
 • Brüsszel szerint az ukrán gabonának teret kell engedni 

Gazdasági szempontból, mind be akarnak avatkozni, olyan ügyekben, amelyek egyébként nemzeti hatáskörbe tartoznak

- mutatott rá. 

Kocsis Máté a kulturális támadások közé pedig az LMBTQ-propaganda térnyerésére hívta fel a figyelmet. Hozzáfűzte: ugyanebbe a kulturális erővel való visszaélésbe sorolható bele az, hogy a migránsoknak utat engednénk,

az egész egy agyrém.

Jobb lenne, ha Gyurcsány Ferenc nem vigyázna senkire

Velkovics Vilmos műsorvezető felvetésére, hogy a parlament őszi ülésének első napján Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök kijelentette, csak felesége, Dobrev Klára jövőbeni kormánya a megoldás mindenre, a Fidesz frakcióvezetője elmondta, 

Gyurcsány semmi újat nem mondott, ő a főnök, a balodalon egy valamirevaló párt van, mégpedig az övé, de amikor azt mondja, hogy a haza vigyáz majd a polgáraira, akkor a fiatalabbak olvassanak utána, az idősebbek pedig emlékezzenek, milyen volt az, mikor az ő idejében a haza vigyázott a polgáraira. 

Sorolta, 

 • a 13. havi bér elvétele
 • a 13. havi nyugdíj elvétele
 • a családtámogatások megvonása
 • a csőd szélére sodorták az országot 
 • akinek ez nem tetszet, azt megkardlapozták, lovasrohamozták és volt, akinek a szemét is kilőtték 

Jobb lenne, ha Gyurcsány Ferenc nem vigyázna senkire - tette hozzá. 

Arra, hogy egy bizarr jelenet is lejátszódott a parlamenti ülés hétfői napján, ami a momentumos Gelencsér Ferenchez volt köthető, Kocsis Máté úgy reagált,

neki az a baja, hogy nincs szerencséje, amikor gondolkodni próbál. 

Teljes beszélgetés: 

 

 

 

 

 

 

További epizódok

A szocialista spanyol miniszterelnök alkotmányt szegett a hatalom megszerzéséért + videó

A szocialista spanyol miniszterelnök alkotmányt szegett a hatalom megszerzéséért + videó

Jorge González-Gallarza, az Alapjogokért Központ vendégkutatója volt a vendégünk, akivel az olykor milliósra is duzzadt spanyol tüntetésekről és azok kiváltó okairól beszélgettünk. 2023. november 28.
Heves vita alakult ki a Napi aktuálisban a szuverenitási törvényről + videó

Heves vita alakult ki a Napi aktuálisban a szuverenitási törvényről + videó

Gáspár Kristóf politológus és Both Hunor, a Patrióta főszerkesztő-helyettese esett egymásnak verbálisan élő adásunkban. 2023. november 28.
Ifj. Lomnici Zoltán: Életszerűtlen, hogy valakik font- és eurókötegeket adományoznak Budapesten + videó

Ifj. Lomnici Zoltán: Életszerűtlen, hogy valakik font- és eurókötegeket adományoznak Budapesten + videó

Az alkotmányjogásszal beszélgettünk arról, hogy a mikroadományos ügyben milyen büntetési tételekkel kell szembenézniük a gyanúsítottaknak. 2023. november 28.

Legfrissebb híreink

Napindító - A mesterséges intelligencia jövője

Napindító - A mesterséges intelligencia jövője

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság Médiatudományi Intézete valamint a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Médiakultúra – vallás – nyilvánosság kutatócsoportja 2023. november 29-én konferenciát szervez a mesterséges intelligencia aktuális kérdéseiről. Lázár Kovács Ákos intézetvezetővel beszélgetett Illés Peti riporter.
Napindító - Metafizika napjainkban

Napindító - Metafizika napjainkban

Ha felfejtjük a világ rétegeit, képesek leszünk egyensúlyt teremteni és rendet tenni a káoszban. Ehhez nyújtanak segítséget az itt kiállító alkotók – mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) parlamenti államtitkára a Metafizika című kiállítás megnyitóján pénteken Szentendrén. Most a Mank galériában, Sárkány Győzővel Illés Peti beszélgetett.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!