2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

Ostrom alatt Harkiv + videó

Új frontot nyitottak az oroszok a háborúban, amikor páncélos szárazföldi támadást indítottak pénteken Ukrajna második legnagyobb városa, Harkiv közelében. Szakértők szerint Harkiv eleste súlyos katonai és politikai veszteséget jelentene az ukrán vezetés számára. A háború elején az oroszok már megpróbálták egyszer bevenni a várost, sikertelenül.

  • Ostrom alatt Harkiv + videó

A harcok most a harkovi területen erősödtek fel ahol az orosz haderő új frontot nyitott. Arról egyelőre egymásnak ellentmondó hírek jönnek, hogy melyik fél milyen sikert ért el. Az oroszok szerint területeket foglaltak el, az ukrán közlés kőkemény ellenállásról, a támadók visszaveréséről szól. Szakértők szerint nem kizárt, hogy ez már annak a nyári offenzívának első hulláma lehet, amelyről régóta beszélnek.

Az az erő, az a támadás, amit régóta rebesgetnek egyébként, hogy megfog indulni a győzelemnapi díszmenet, illetve Putyin elnök beiktatása után az úgy néz ki megindult Harkov megyében. Ami nagyon érdekes, hogy mi a cél: a város elfoglalása, vagy pedig annak a biztonsági zónának a kialakítása, amiről elég sok orosz politikus beszélt – nyilatkozta Somkuti Bálint biztonságpolitikai szakértő.

Az ukrán elnök videónyilatkozatban beszélt arról, hogy mindent el fognak követni, hogy visszaverjék az oroszokat Harkivnál, de erre egyedül nem lesznek képesek.

Az ellenség fő látószögébe most a Harkiv térsége került. Az orosz erők megkísérelték kiterjeszteni az Ukrajna elleni hadműveleteket. Tudomásul vettük a megszálló erők kiterjedését, látjuk a szándékaikat. Katonáink, tüzérségünk, drónjaink válaszolnak a megszállónak

– válaszolt a kihívásokra Ukrajna elnöke.

Válaszként az ukrán erők az orosz Belgorodot és a Kurszki régiót vették tűz alá az éjjel, drónokkal és rakétákkal támadtak. A kijevi katonai vezetés szerint ennél többre is képesek lesznek, ha megérkezik végre a nemzetközi katonai segítség.

A Fehér Ház még pénteken, a harkivi offenziva után jelezte, éjjel-nappal ezen dolgozik. Bejelentették, hogy egy újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést indítanak útnak Ukrajna felé az amerikai hadsereg meglévő készleteiből. Abban bíznak, ezt sikerül mielőbb Harkiv térségébe juttatni, és – ahogy az egyszer a háború elején sikerült – az ukránok ismét visszavonulásra kényszeríthetik az orosz támadókat ezen a fronton.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!