2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Magyarország élőben

Szabó Tünde: Újraindul a sportélet

  • Szabó Tünde: Újraindul a sportélet

Bodáné Gálos Márta: A diákok boldogok voltak, hogy elkezdődtek az érettségik

A Hír TV Magyarország élőben extra című műsorában élőben kapcsoltuk Bodáné Gálos Mártát, a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumának igazgatóját. 

Bodáné Gálos Márta elmondta, hogy a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumában 174 végzős diák kezdte meg magyar nyelv és irodalom vizsgákkal az idei érettségit. A tanulók nagyon készültek a mai vizsgákra, fegyelmezett viselkedést tanúsítottak, betartva minden higiéniás előírást.

Fegyelmezetten zajlott Szegeden is a hétfői érettségi vizsga

Vidéken szigorú menetrend szerint enyhültek a koronavírus-járvány miatti korlátozások, Budapesten és Pest megyében viszont még érvényben maradnak a korlátozások, mivel ott van a legtöbb fertőzött. Révész Zsolt, a Hír TV tudósítója arról számolt be, hogy hogy volt olyan középiskola, ahol több kapun engedték be a vizsgázókat, és kisebb csoportokban engedték és helyezték el őket. Egy helyiségben csak egy vizsgáztató volt végig bent. A bejáratoknál fertőtlenítővel átitatott szőnyegeket tettek le, mindenkinek adtak kézfertőtlenítőt, és minden diáknak biztosították a maszkot és a kesztyűt. A tudósító azt tapasztalta, hogy aki csak tehette, autóval érkezett a vizsga helyszínére, nem kockáztatták meg a vidékiek sem a tömegközlekedést.

Szervezett keretek között újra lehet edzeni, versenyezni

„A mai naptól életbe lépett az a kormányrendelet, amely meghatározza, hogy sporteseményeket, valamint edzéseket lehet tartani a sport területén. Ez egy megengedő jogszabály, azaz a vírus nem múlt el, de ugyanakkor ezért is felelősségteljesen kell minden sportszervezetnek, klubnak, sportszakembernek betartani azokat a szabályokat, amelyek eddig is érvényben voltak. Mivel sportág specifikusan hozzák meg a sportszövetségek ezt követően azokat a szabályozásokat, amelyeket be kell tartania a sportolónak, valamint a sportszakembernek is”

- mondta az államtitkár.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!