2021. március 3.,
szerda, Kornélia napja

Deutsch: A fagyi visszanyalt Gyurcsányéknak

2021. január 15., péntek 20:03

Újra bizonyítékát kaphattuk annak, hogy van igazságszolgáltatás és nem csak jogszolgáltatás a független magyar bíróságok működésében – így reagált Magyarország élőben című műsorunkban Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője arra, hogy pert nyert Gyurcsányék ellen. A bíróság szerint helytálló volt a képviselő korábbi állítása, hogy az Altus által elnyert uniós pályázati pénzből adtak kölcsön készpénzben Czeglédy Csabának 80 millió forintot. A politikus adásunkban arról is bszélt, hogy szerinte a DK esetében fennáll a közpénzből történő tiltott párfinanszírozás gyanúja.

Deutsch Tamás emlékeztetett, másfél milliárd forintos nagyságrendben kapott az Altus Befektetési Zrt. által vezetett, mintegy tucatnyi cégből álló konzorcium megbízást az Európai Bizottságtól és amikor ezt a megbízást kapta, akkor ennek a cégnek a tulajdonosa Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke volt.

Ha egy jobboldali, polgári, nemzeti, a kereszténydemokrata táborhoz tartozó politikus európai uniós megbízást kapott volna, akkor a „keresztvizet leszedték volna róla” Deutsch Tamás megfogalmazása szerint.

Az EP-képviselő rámutatott, az „jó elvtársi összeköttetésnek köszönhetően” az Altus elnyerte a megbízást, pedig egy olyan területről van, amelyben a cégnek semmilyen szakmai háttere nincs.

Minden esztendőben a mellét döngeti Gyurcsány Ferenc, hogy az ő családi cége, az Altus bőkezűen támogatja pénzzel a Demokratikus Koalíciót. Tehát, kap az Európai Uniótól, az európai adófizető polgárok pénzéből megbízást egy magyarországi cég, amely cég tulajdonosa a saját pártját támogatja, ez a közpénzből történő tiltott párfinanszírozás gyanúját veti fel

– tette hozzá a Fidesz európai parlamenti képviselője.

A politikus felhívta rá a figyelmet, amikor elindult a milliárdos értékre elkövetett költségvetési csalás miatt a büntetőeljárás Czeglédy Csaba ellen, a büntetőeljárás megindítását megelőző hónapokban Czeglédy készpénzben 80 millió forintnyi kölcsönt kapott a Gyurcsány családi cégtől.

Velkovics Vilmos kérdésére, hogy miként értékeli a kúriai döntést, Deutsch Tamás elmondta, ez egy politikai győzelem a szónak annak az értelmében, hogy nem kell jogi következményekkel szembenéznie annak a közéleti szereplőnek, aki a baloldal zavaros, korrupciógyanús ügyeiről nyilvánosan beszél.

Fityiszt mutatott 1 millió 100 ezer európai polgárnak az Európai Bizottság

Magyarországon a politikai pofátlanság mértékegysége egy Momentum - ezt már azzal kapcsolatban fogalmazta meg a Fidesz európai parlamenti képviselője, hogy Donáth Anna Orbán Viktor kormányát hibáztatja, amiért az Európai Bizottság elutasította az őshonos kisebbségek védelmét.

Deutsch Tamás azt mondta: ez a megnyilvánulás 10-15 Momentum-nagyságrendű pofátlanságnak felel meg. A politikus emlékeztetett: Donáth Anna hazugságokra alapozva sikeresen tud lobbizni a hazája ellen, de amikor a magyarokért kellene kiállnia, akkor semmit nem tesz.

Teljes beszélgetés:

HírTV