2024. 05. 10. Péntek Ármin, Pálma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Magyarország élőben

Deutsch: A fagyi visszanyalt Gyurcsányéknak

Újra bizonyítékát kaphattuk annak, hogy van igazságszolgáltatás és nem csak jogszolgáltatás a független magyar bíróságok működésében – így reagált Magyarország élőben című műsorunkban Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője arra, hogy pert nyert Gyurcsányék ellen. A bíróság szerint helytálló volt a képviselő korábbi állítása, hogy az Altus által elnyert uniós pályázati pénzből adtak kölcsön készpénzben Czeglédy Csabának 80 millió forintot. A politikus adásunkban arról is bszélt, hogy szerinte a DK esetében fennáll a közpénzből történő tiltott párfinanszírozás gyanúja.

  • Deutsch: A fagyi visszanyalt Gyurcsányéknak

Deutsch Tamás emlékeztetett, másfél milliárd forintos nagyságrendben kapott az Altus Befektetési Zrt. által vezetett, mintegy tucatnyi cégből álló konzorcium megbízást az Európai Bizottságtól és amikor ezt a megbízást kapta, akkor ennek a cégnek a tulajdonosa Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke volt.

Ha egy jobboldali, polgári, nemzeti, a kereszténydemokrata táborhoz tartozó politikus európai uniós megbízást kapott volna, akkor a „keresztvizet leszedték volna róla” Deutsch Tamás megfogalmazása szerint.

Az EP-képviselő rámutatott, az „jó elvtársi összeköttetésnek köszönhetően” az Altus elnyerte a megbízást, pedig egy olyan területről van, amelyben a cégnek semmilyen szakmai háttere nincs.

Minden esztendőben a mellét döngeti Gyurcsány Ferenc, hogy az ő családi cége, az Altus bőkezűen támogatja pénzzel a Demokratikus Koalíciót. Tehát, kap az Európai Uniótól, az európai adófizető polgárok pénzéből megbízást egy magyarországi cég, amely cég tulajdonosa a saját pártját támogatja, ez a közpénzből történő tiltott párfinanszírozás gyanúját veti fel

– tette hozzá a Fidesz európai parlamenti képviselője.

A politikus felhívta rá a figyelmet, amikor elindult a milliárdos értékre elkövetett költségvetési csalás miatt a büntetőeljárás Czeglédy Csaba ellen, a büntetőeljárás megindítását megelőző hónapokban Czeglédy készpénzben 80 millió forintnyi kölcsönt kapott a Gyurcsány családi cégtől.

Velkovics Vilmos kérdésére, hogy miként értékeli a kúriai döntést, Deutsch Tamás elmondta, ez egy politikai győzelem a szónak annak az értelmében, hogy nem kell jogi következményekkel szembenéznie annak a közéleti szereplőnek, aki a baloldal zavaros, korrupciógyanús ügyeiről nyilvánosan beszél.

Fityiszt mutatott 1 millió 100 ezer európai polgárnak az Európai Bizottság

Magyarországon a politikai pofátlanság mértékegysége egy Momentum - ezt már azzal kapcsolatban fogalmazta meg a Fidesz európai parlamenti képviselője, hogy Donáth Anna Orbán Viktor kormányát hibáztatja, amiért az Európai Bizottság elutasította az őshonos kisebbségek védelmét.

Deutsch Tamás azt mondta: ez a megnyilvánulás 10-15 Momentum-nagyságrendű pofátlanságnak felel meg. A politikus emlékeztetett: Donáth Anna hazugságokra alapozva sikeresen tud lobbizni a hazája ellen, de amikor a magyarokért kellene kiállnia, akkor semmit nem tesz.

Teljes beszélgetés:

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!