2024. 05. 27. Hétfő Hella napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Tovább erősödik a kínai-magyar gazdasági viszony a stratégiai megállapodások által + videó

Nagy lehetőség Magyarország számára, hogy Peking meghívott bennünket: vegyünk részt a kínai gazdaságban - jelentette ki Orbán Viktor. A kormányfő kiemelte: a Kínával megkötött több mint egy tucatnyi gazdasági, tudományos, agrár- és idegenforgalmi megállapodás révén hazánk tovább fejlődhet. A miniszterelnök úgy fogalmazott, a szintén békepárti Kína mára hazánk stratégiai partnerévé vált.

  • Tovább erősödik a kínai-magyar gazdasági viszony a stratégiai megállapodások által + videó

Az elmúlt évek gazdasági nehézségeivel vezette fel Orbán Viktor a kínai államfővel tartott közös sajtónyilatkozatát. A miniszterelnök hangsúlyozta: most a világméretű háború jelent kockázatot, Magyarország pedig a béke pártján áll, ezért támogatja a kínai békekezdeményezést.

Kiemelte: a kínai gazdaság egyik tartóoszlopa a mai világrendnek. Majd Orbán Viktor köszönetet mondott, amiért Peking részt vesz a magyar gazdaság fejlődésében.

A kínai elnök rámutatott, hogy a történelem során most tapasztalhatjuk a legjobb kapcsolatot a két ország között. Most pedig közös nyilatkozatot adtak ki, amely a két ország stratégiai partnerségét mélyíti.

Lentner Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem közgazdász professzora a bejelentésre úgy reagált, hogy hazánk vonzó a kínai befektetők számára.

A szakember hozzátette: a tőkebefektetések emelik a magyar ipari kultúra szintjét és hozzájárulnak a GDP bővüléséhez is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!