2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Egy bolond százat csinál

Következik:

Szélesvásznú történelem - Egy bolond százat csinál 22:00

Belföld

Már 2019-ben is külföldről finanszírozták Karácsony Gergely főpolgármesteri kampányát + videó

Már 2019-ben is külföldről finanszírozták Karácsony Gergely főpolgármesteri kampányát - ez derül ki a Mediaworks birtokába került dokumentumhalmazból.

  • Már 2019-ben is külföldről finanszírozták Karácsony Gergely főpolgármesteri kampányát + videó

Karácsony Gergely, főpolgármester: "Az elveimen és a programomon nem változtatok!"

Ezt hangoztatta 2019-es kampányában Karácsony Gergely. A Mediaworks birtokába került nagy mennyiségű dokumentumhalmazból azonban kiderült már ekkor is külföldről pénzelték a főpolgármesteri kampányát.

A Magyar Nemzet szerint a 2019-es működési struktúra kísértetiesen hasonlít a 2021-es baloldali előválasztási botrányban látottakhoz. Akkor Budapest első emberének 99 Mozgalma úgynevezett mikroadomány-gyűjtéssel félmilliárdot kalapozott össze Karácsonynak döntően euróban és fontban.

A főpolgármester az újabb fenyegető botrányt nem kívánta kommentálni, azt állítva nincs félnivalója.

A Magyar Nemzet szerint a kiszivárogtatott e-mailekből, feljegyzésekből kiderül, hogyan épül fel és kik a kulcsszereplői annak a struktúrának, amellyel Karácsonyék a külföldről érkező kampányfinanszírozást igyekeztek lepapírozni.

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt: "Főpolgármester úr a kampányát leginkább a fővárosi adófizetők pénzéből finanszírozza."

Vitézy Dávid a Napi aktuálisban rámutatott: a főpolgármester a mostani választási kampányában pedig közpénzből bizonygatja azt, hogy jó munkát végzett ciklusban.

A fontos dolgok helyett Karácsony Gergely játszótérnek nézi Budapestet - erről pedig Szentkirályi Alexandra beszélt a közösségi oldalán. A kormánypártok főpolgármester-jelöltje szerint a baloldali politikusnak inkább hagynia kellene a felnőtteket dolgozni a Városházán.

Karácsony Gergely: "10 darab dedikált példányt a most megjelent könyvemből Budapest 10 különböző pontján el fogok rejteni."

Szentkirályi Alexandra, főpolgármester-jelölt, Fidesz-KDNP: "Főpolgármester úr, hogyha ennyire szeret munkaidőben játszani, meg kincskeresőzni, akkor én azt javaslom, hogy ideje visszamenni az oviba dömperezni Budapesten pedig kéne hagyni a felnőtteket dolgozni. Éppen elég teendő lenne ebben a városban."

Szentkirályi Alexandra a kincskeresőzésre a Gyurcsány-csoportot javasolta a főpolgármesternek.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!