2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Kultúra

Debreceni virágkarnevál: készülnek a virágkocsik, kétezer felvonuló lesz a karneváli menetben

Már javában készülnek a virágkocsik az augusztus 20-i debreceni virágkarneválra, a virágkompozíciókat mintegy kétezer hazai és külföldi közreműködő, táncos, zenész kíséri majd a karneváli felvonuláson - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel. Debreceni virágkarnevál: készülnek a virágkocsik, kétezer felvonuló lesz a karneváli menetben
Elkezdődött a koncertprogram a 33. Tusványoson

Elkezdődött a koncertprogram a 33. Tusványoson

A Blahalouisiana koncertjével kedd este megkezdődött a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismert nevén Tusványos - vasárnap hajnalig tartó rendezvénysorozata az erdélyi Tusnádfürdőn. 2024. július 23.
A magyar táncművészet sokszínűségéről szól majd a Keszthelyen megrendezendő fesztivál

A magyar táncművészet sokszínűségéről szól majd a Keszthelyen megrendezendő fesztivál

A rendezvény célja, hogy a balatoni régióban élőknek, pihenőknek is megmutassa a magyar táncművészet sokszínűségét - olvasható a szervezők MTI-hez kedden eljuttatott közleményében. 2024. július 23.
Elhunyt Szatmári Liza színművész

Elhunyt Szatmári Liza színművész

Elhunyt Szatmári Liza színésznő. A művész, aki 1951 óta volt a Vígszínház tagja, szombaton, életének 97. évében halt meg - közölte a teátrum vasárnap az MTI-vel. 2024. július 21.
Ismét háromnapos ingyenes dzsesszfesztivált rendeznek Székesfehérváron

Ismét háromnapos ingyenes dzsesszfesztivált rendeznek Székesfehérváron

Ismét megrendezik augusztus 8-10. között az Alba Regia Feszt jazzfesztivált, amely Székesfehérvár belvárosában két színpadon, ingyenes koncertekkel várja a jazz, pop, funky és világzene kedvelőit. 2024. július 21.
Igazi sztárparádé várható az idei MCC Feszten

Igazi sztárparádé várható az idei MCC Feszten

Az MCC Feszten a hazai könnyűzenei élet színe-java is képviseli magát. A fesztivál látogatói olyan neves előadókkal és zenekarokkal találkozhatnak, mint a Follow the Flow, a Margaret Island, az Ivan & The Parazol Blahalouisiana, a Tankcsapda, Majka, a Valmar, a Balkán Fanatik, a Budapest Bár, az Irie Maffia, valamint a Csík Zenekar, a Random Trip, Paulina és a Parno Graszt. 2024. július 19.
Kitelepül a Művészetek Völgyébe a Néprajzi Múzeum

Kitelepül a Művészetek Völgyébe a Néprajzi Múzeum

A Cirque de Tókert területén felépített múzeumszigeten egyebek mellett kreatív foglalkozásokkal, interaktív kiállítással, koncerttel várja a Néprajzi Múzeum a fesztiválozókat a Művészetek Völgyében - közölte az intézmény az MTI-vel. 2024. július 19.
Több mint 120 év után először emelik le és restaurálják teljes körűen a Hősök tere arkangyalát

Több mint 120 év után először emelik le és restaurálják teljes körűen a Hősök tere arkangyalát

Gábriel arkangyal megújult szobra várhatóan 2025 első felében kerül vissza a Hősök terére. 2024. július 18.
Leslie Mandoki: Tartozom a magyar közönségnek

Leslie Mandoki: Tartozom a magyar közönségnek

Minden, amit a világban elértem, magyar gyökereimnek, tanáraimnak, szüleimnek köszönhetem. Tartozom a magyar közönségnek, ezért nagyon fontosak számomra az augusztusi budapesti koncertek - mondta Leslie Mandoki az MTI-nek. 2024. július 18.
Magna Cum Laude: Tegnap a zenekar egy része újjászületett

Magna Cum Laude: Tegnap a zenekar egy része újjászületett

Szörnyű balesetet szenvedett a Magna Cum Laude zenekar – számoltak be róla Facebook-oldalukon. 2024. július 13.

Szűz Máriáról szóló dalok előadásával lehet nevezni egy új tehetségkutatóra

Az online jelentkezéseket július 15-ig várják a szervezők, a döntő augusztus 18-án és 19-én lesz a Bodajki Mindenkor Segítő Szűz Mária-kegytemplomban. 2024. július 12.

A nyárnál csak a Plázs programjai forróbbak

buli már szerdán beindul, pénteken pedig Curtis, Metzker Viktória és a Forge techno brigád érkezik, szombaton T. Danny és az Ultra Color Fesztivál festi színesre a Plázst, de a hónap hátralévő részében sem fogunk unatkozni. 2024. július 11.

Idén még magasabbra teszi a lécet az MCC

A Neoton Família, a Halott Pénz, Majka, Ákos és a Tankcsapda is ott lesz a Mathias Corvinus Collegium idei esztergomi fesztiválján. 2024. július 08.

Nemzeti filmben szereplő színészeket gyaláztak + videó

Lukács Sándor, Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színész interjút adott a Kontextusnak, amiben többek között arról beszélt, hogy megfenyegették azokat a színészeket, akik játszottak a Most vagy soha! című történelmi filmben. 2024. július 07.

Megannyi szakmai és zenei fellépővel vár az idei MCC Feszt

Közélet, gazdaság, kultúra, gasztronómia és sport - ezek a témák is szerepelnek az ide MCC Feszt programjai között. 2024. július 05.

Több mint egymillió látogatóra számít az idén a Fővárosi Állat- és Növénykert

Az egymillió főt meghaladó látogatószám elérése, a meglévő programok és területek fejlesztése is szerepel a Fővárosi Állat- és Növénykert idei tervei között, amelyekről Sós Endre, az intézmény természetvédelmi és állategészségügyi igazgatója tartott sajtótájékoztatót csütörtökön. 2024. július 04.

Kvark: Hang és látvány

A Zsolnay Fényfesztivál programelemeként július 7-én Pécsett lesz megtekinthető az egyedülálló audiovizuális projekt. 2024. július 04.

Mától dübörög a Balaton Sound

A fesztivál négy napján mások mellett fellép Marshmello, Paul Kalkbrenner, Timmy Trumpet, James Hype, Purple Disco Machine, az underground szcénából Amelie Lens, Adam Beyer, Marceo Plex, Stephan Bodzin vagy Nico Moreno. 2024. július 03.

Végső nyugalomra helyezték Tompos Kátyát

A május 31-én elhunyt színésznőt titokban temették el a Farkasréti temetőben – írja a Blikk. 2024. július 03.

Jövő héten ismét jön a maga nemében egyedülálló látványosság

Pécs harminc pontján rendezik meg idén a tradicionális Zsolnay Fényfesztivált július 4. és 7. között. A rendezvény legnagyobb attrakciójának számító nemzetközi fényfestő verseny témája ezúttal a Rubik-féle bűvös kocka lesz - közölték a szervezők az MTI-vel. 2024. június 30.

A mohácsi csata 500. évfordulóján helyezik örök nyugalomra az újonnan feltárt maradványokat

A mostani munkák során azonban kiemelik és rendszerezik a csontvázakat, azokat mélyreható módon vizsgálják, a tárgyi emlékeket pedig múzeumi leltárba veszik és ott elemzik tovább. 2024. június 26.

Járai Judit vehette át idén a Jótollú újságíró-díjat + videó

Nem tehettem meg, hogy ne mondjam el azt, amit láttam - ezt mondta Járai Judit, miután átvette az idei Jótollú magyar újságíró-díjat. 2024. június 25.

Kultúrával a világ összekapcsolásáért, avagy a Modi-féle út

Dr Mukesh Srivastava az indiai kovetseg kulturális vezetőjének írása. 2024. június 25.

Ismét Budapesten koncertezik a Pantera

Ismét Magyarországon ad koncertet a Pantera. A metálzene történetének egyik legnagyobb hatású zenekara jövő év eleji európai turnéja keretében 2025. február 3-án lép fel a Budapest Sportarénában. 2024. június 24.

Múzeumok éjszakája: Különleges programokkal már a délutáni órákban várják a látogatókat + videó

Ma este a Múzeumok Éjszakáján országszerte 450 intézmény mintegy 2500 programmal várja az érdeklődőket. 2024. június 22.

A Bazilika előtt lép fel a Leslie Mandoki Soulmates + videó

Ismét ingyenes koncertet ad Budapesten Szent István ünnepéhez kapcsolódva a Leslie Mandoki Soulmates. A világhírű progresszív rock/dzsessz fúziós supergroup augusztus 18-án este a Bazilika előtti téren játszik. 2024. június 22.

Elhunyt Donald Sutherland

Hosszan tartó betegség után, 88 éves korában, meghalt a hollywoodi sztár, Donald Sutherland. 2024. június 20.

Múzeumok éjszakája - Több helyszínen is várják a haditechnika iránt érdeklődőket

A Bálna Honvédelmi Központ mellett a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum, a börgöndi repülőtér és a Pintér Művek Haditechnikai Park is várja a haditechnika iránt érdeklődőket június 22-én, a Múzeumok éjszakáján. 2024. június 18.

Zsigmond Gábor lesz a Magyar Nemzeti Múzeum új főigazgatója

Zsigmond Gábor történész, kulturális turisztikai szakközgazdász vezeti tovább a Magyar Nemzeti Múzeumot - közölte az intézmény az MTI-vel hétfőn. 2024. június 17.

Legfrissebb hírek

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!