2024. 10. 18. Péntek Lukács napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Komment 06:00

Kultúra

A magyar táncművészet sokszínűségéről szól majd a Keszthelyen megrendezendő fesztivál

Szeptember 12. és 15. között rendezi meg a 22. keszthelyi Táncpanorámát a Nemzeti Táncszínház és a Balaton Színház. A fesztiválon kortárs balett, néptáncprodukciók, gyermekelőadások láthatók, és a tánc mellett a zene is főszerephez jut.

  • A magyar táncművészet sokszínűségéről szól majd a Keszthelyen megrendezendő fesztivál

 

A közönség idén az Inversedance Fodor Zoltán Társulat, a Duna Művészegyüttes, a Székesfehérvári Balett Színház és a Győri Balett produkcióit láthatja a balatoni fesztiválon.

A nyitónapon Berg Judit művének adaptációját tűzik műsorra, a Lengemesék-sorozat egyik darabját az Inversedance - Fodor Zoltán Társulat adja elő.

A következő napon az Apák és fiak című darabot, a Duna Művészegyüttes produkcióját mutatják be. Az előadás apák és fiak közötti szellemi kapcsolaton keresztül mesél a kulturális örökségről és annak átörökítéséről - írják a közleményben.

Ezt követően szeptember 14-én, szombaton a nézőket egy látványos előadásra invitálják, amely a Székesfehérvári Balett Színház és a Boban Markovic Orkestar együttműködéséből született Parádé címmel.

Ezen a napon a Lábujjhegyen című tánc- és zenetörténeti előadás is látható lesz díjmentesen a keszthelyi Fő téren. Megyeri Léna tánckritikus és Bősze Ádám zenetörténész előadássorozata a két művészeti ág közös történetéből villant fel epizódokat legendás együttműködések, nagy versengések és felforgató mesterművek felelevenítésével a Napkirály udvarától egészen napjainkig.

Az idei fesztivált szeptember 15-én a Győri Balett GisL című produkciója zárja, a társulat a világhírű romantikus balett, a Giselle feldolgozását mutatja be Lajkó Félix zenéjével.

Szeptember 15-től szeptember 30-ig Body Science címmel Papp Tibor fotókiállítása látható a Balaton Színházban, a Simándy Teremben.

További részletek a rendezvényt szervező Nemzeti Táncszínház honlapján olvashatók.

 

Forrás: MTI

Fotó: nemzetitancszinhaz.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kiakadtak a románok az új Hunyadi sorozat miatt

Kiakadtak a románok az új Hunyadi sorozat miatt

Nehezményezik többek között, hogy a Hunyadi János gyermekkorát is bemutató alkotásban, amelyben a szereplők saját anyanyelvükön beszélnek, mellőzni fogják a román nyelvet, holott a főhős szerintük román volt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!