2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

Kultúra

Szűz Máriáról szóló dalok előadásával lehet nevezni egy új tehetségkutatóra

Regnum Marianum - Mária énekverseny címmel indít tehetségkutató versenyt Pitti Katalin operaénekes.

  • Szűz Máriáról szóló dalok előadásával lehet nevezni egy új tehetségkutatóra

Pitti Katalin Liszt Ferenc-díjas, kiváló és érdemes művész, a Magyar Állami Operaház örökös tagja és a Halhatatlanok Társulatának tagja országos tehetségkutató versenyt hirdet, melynek központjában Szűz Máriáról szóló dalok állnak - közölték a szervezők az MTI-vel.

Pitti Katalin elmondta: a versenyre Szűz Máriáról szóló dalok előadásával lehet nevezni. Hozzátette: régóta énekli, gyűjti a Szűz Máriáról szóló szakrális műveket, és azt szeretné, ha minél többen követnék a példáját.

Az a capella, azaz zenei kíséret nélküli versenyt három kategóriában: általános iskolás korú és középiskolás diákok, valamint 44 éves korig felnőttek számára hirdetik meg. A Nemzeti Kulturális Alap által támogatott rendezvény honlapjára feltöltött videókat szakmai zsűri bírálja majd el, melynek tagjai Berki Lilla népdalénekes, Maczkó Mária énekesnő, Pálmai Árpád egyházzenész, Petrás Mária népdalénekes, Szvorák Katalin népdalénekes, Vakler Anna népdalénekes és Zsadon Andrea operaénekesnő. A zsűri elnöke, a rendezvény védnöke, Pitti Katalin.

Az online jelentkezéseket július 15-ig várják a szervezők, a döntő augusztus 18-án és 19-én lesz a Bodajki Mindenkor Segítő Szűz Mária-kegytemplomban. A kategóriák legjobbjai felléphetnek a nemzeti ünnepen, és szerepelhetnek a zsűritagok egyes fellépésein is.

Forrás: MTI

Fotó: Getty Images

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Számtalan nagysikerű magyar alkotás született a Pannónia Filmstúdióban, amelyek közül a szeptember 17-én kezdődő Budapesti Klasszikus Film Maratonon igazi gyöngyszemeket is találhatunk majd. A Svenk című műsorunkban részletesen is megismerhetik a kínálatot.
Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Ki ne ismerné és szeretné az 1986-ban bemutatott Macskafogó című rajzfilmet? A Szélesvásznú történelem adásában ezúttal Ternovszky Bélával, az alkotás Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendezőjével, valamint a rajzfilmben szereplő Lusta Dick hangját adó Mikó Istvánnal beszélgetünk a film kulisszatitkairól.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!