2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

Kultúra

Kitelepül a Művészetek Völgyébe a Néprajzi Múzeum

A Cirque de Tókert területén felépített múzeumszigeten egyebek mellett kreatív foglalkozásokkal, interaktív kiállítással, koncerttel várja a Néprajzi Múzeum a fesztiválozókat a Művészetek Völgyében - közölte az intézmény az MTI-vel.

  • Kitelepül a Művészetek Völgyébe a Néprajzi Múzeum

Közleményükben azt írták: a Türelemüvegen innen és túl nevű interaktív közösségi játékpavilonjuk olyan tevékenységeket mutat be, amelyek megállásra, lelassulásra, türelmes pepecselésre késztetik az érdeklődőket. Az interaktív kiállítást napközben családi- és gyermekfoglalkozások, előadások kísérik. Emellett minden nap delelő foglalkozással várják múzeumpedagógusaik a kisgyerekes családokat mesével és énekléssel egybekötött pihenésre.

A délutáni órákban az Éjszakázz a múzeumban című múzeumi program fesztiválra szabott bemutató verziója várja a családokat, akik múzeumpedagógusok segítségével járhatják körbe az alvás témáját. A Paperbox csapatával a fesztiválozók a múzeum által már nem használt molinó anyagokból táskát és kiegészítőket is készíthetnek egy kreatív foglalkozáson.

Az érdeklődők megtekinthetik a Néprajzi Múzeum és a Metropolitan egyetem együttműködéseben készült kreatív pályázati diákmunkákat. A programok között szerepel a HolddalaNap zenekar családi koncertje a múzeum udvarában.

A közlemény szerint a fesztiválra látogatók a pontgyűjtő játék állomásait végigjárva a múzeum ősszel nyíló állandó kiállításába is betekintést nyerhetnek.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Számtalan nagysikerű magyar alkotás született a Pannónia Filmstúdióban, amelyek közül a szeptember 17-én kezdődő Budapesti Klasszikus Film Maratonon igazi gyöngyszemeket is találhatunk majd. A Svenk című műsorunkban részletesen is megismerhetik a kínálatot.
Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Ki ne ismerné és szeretné az 1986-ban bemutatott Macskafogó című rajzfilmet? A Szélesvásznú történelem adásában ezúttal Ternovszky Bélával, az alkotás Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendezőjével, valamint a rajzfilmben szereplő Lusta Dick hangját adó Mikó Istvánnal beszélgetünk a film kulisszatitkairól.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!