2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Kultúra

Egy könyv, amely tükröt tart a kommunizmus iránt romantikus érzelmeket tápláló értelmiségiek elé

Paul Hollander (1932–2019) magyar származású politikai szociológus, író, történész tanulmányaiból összeállított kötet jelenik meg a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány kiadásában. Egy könyv, amely tükröt tart a kommunizmus iránt romantikus érzelmeket tápláló értelmiségiek elé
Filmpremier a Puskinban: Aranyszőnyeg – A gernyeszegi Teleki-ház feltámadása

Filmpremier a Puskinban: Aranyszőnyeg – A gernyeszegi Teleki-ház feltámadása

Erdély és Magyarország egyik legjelentősebb arisztokrata családja, a Telekiek sorsa elevenedik meg Major Anita és Margittai Gábor Aranyszőnyeg című dokumentumfilmjében. Az alkotás premierjét február 28-án, szerdán tartja az MCC Magyar Összetartozás Intézete a budapesti Puskin moziban két díszvendég jelenlétében. 2024. február 27.
Megjelent Paul Hollander: Marx és a Korán című tanulmánykötet

Megjelent Paul Hollander: Marx és a Korán című tanulmánykötet

Paul Hollander (1932–2019) magyar származású politikai szociológus, író, történész tanulmányaiból összeállított kötet jelenik meg a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány kiadásában. 2024. február 27.
Az Oppenheimer kapta a fődíjat az amerikai producerek céhétől is

Az Oppenheimer kapta a fődíjat az amerikai producerek céhétől is

Christopher Nolan Oppenheimer című filmje nyerte el vasárnap Amerikai Producerek Céhének (PGA) filmes fődíját. 2024. február 26.
Elhunyt Hunyadkürti György színművész

Elhunyt Hunyadkürti György színművész

A kaposvári Csiky Gergely Színház Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művészét életének 73. évében hétfőn, váratlanul érte a halál. 2024. február 26.
Elhunyt a Star Trek: Discovery sztárja

Elhunyt a Star Trek: Discovery sztárja

Amyotrófiás laterálszklerózis (ALS) szövődményei következtében 49 éves korában elhunyt Kenneth Mitchell, akit leginkább a Star Trek: Discovery és a Marvel kapitány című filmekben nyújtott szerepeiről ismerhetett meg a közönség - írja a Ripost. 2024. február 25.
A Dahomey című dokumentumfilm nyerte az Arany Medvét

A Dahomey című dokumentumfilm nyerte az Arany Medvét

A francia-szenegáli Mati Diop Dahomey című dokumentumfilmje kapta a legjobb filmnek járó Arany Medve-díjat a 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (Berlinale) szombat esti díjkiosztóján. 2024. február 25.
Kovács Ákos lányával együtt lép fel a Kertész Imre Intézetben

Kovács Ákos lányával együtt lép fel a Kertész Imre Intézetben

A három alkalommal jelentkező esten szó lesz irodalomról, filmekről, zene és hit találkozásáról. 2024. február 24.
Sajtóközlemény: Az ókori Rómát, a páratlanul sikeres birodalom történelmét bemutató filmklubot indít a Nemzeti Múzeum

Sajtóközlemény: Az ókori Rómát, a páratlanul sikeres birodalom történelmét bemutató filmklubot indít a Nemzeti Múzeum

A programsorozaton a Róma alapítása és a birodalom kialakulása, a Róma társadalma, a Vallás: hitvilág és szertartások és az A Római Birodalom bukása témák köré szerveződnek a filmek. 2024. február 23.
Végső búcsút vettek Grétsy László nyelvésztől

Végső búcsút vettek Grétsy László nyelvésztől

A család, barátok, kollégák, tisztelők jelenlétében vettek végső búcsút pénteken Grétsy Lászlótól a Farkasréti temetőben. 2024. február 23.

In memoriam Czakó Gábor

Czakó Gábor szerdán, életének 82. évében hunyt el, az MTVA most műsorral idézi fel alakját. 2024. február 21.

Meghalt Czakó Gábor író

Elhunyt Czakó Gábor, a Kossuth- és József Attila-díjas író, kritikus, nyelvrégész, a nemzet művésze szerdán hajnalban, hosszú betegség után halt meg életének 82. évében - közölte a család az MTI-vel. 2024. február 21.

Hamarosan a mozikban a Bogyó és Babóca 6. – Csengettyűk

Az idén 20 éves sorozatból készült mozifilm ezúttal is 13 részes meseválogatás, 13 új kaland a régi, jól ismert szereplőkkel, és néhány vadonatúj karakterrel. 2024. február 20.

Új, online kiállításként is elérhetőek John Sadovy különleges fényképei az 1956-os magyar forradalom napjaiból

Az időszaki kiállításhoz most elkészült egy online kiállítás, amelyet Magyar Nemzeti Múzeum Országos Muzeológiai Módszertani és Információs Központ munkatársai készítettek. 2024. február 20.

Mihalek Zsuzsát, a Szegény párák berendezőjét is díjazta a brit filmakadémia

Mihalek Zsuzsa, a Szegény párák című film berendezője is elnyerte a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) díját a vasárnap Londonban megrendezett díjátadó gálán. 2024. február 19.

Jókai Mór születésének 199. évfordulóján ünnepeltek Balatonfüreden

A magyar tenger egyik legszebb városában a klasszikus magyar próza egyik legnagyobb csillaga születésnapja alkalmából tartottak irodalmi rendezvényt. 2024. február 18.

Hoppál Péter: Árnyaltabb képet szeretnénk mutatni a magyar kultúráról a török társadalomnak

Minden eddiginél nagyobb volumenű és minőségű magyar-török programsorozatról számolt be Hoppál Péter kormánybiztos. 2024. február 18.

A Honfoglalás című festményre fókuszál a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum új kiállítása

Hazafias festészet a négyzeten - Munkácsy Mihály Honfoglalása címmel nyílik új időszaki kiállítás kedden a Munkácsy Mihály Múzeumban Békéscsabán. 2024. február 17.

Február 20-án nyílik meg a Wittner Mária-kiállítás

Dunakeszin debütál a Patrióták legújabb vándorkiállítása, amely Wittner Mária rendkívüli életútjáról és örökségéről szól. 2024. február 16.

Nagyon sokan megnézték az anyák megmentőjéről készült filmet

A Semmelweis Ignác életéről készült film a 10 legnézettebb film között szerepelt a hazai toplistán. 2024. február 15.

Isten éltesse a 70 éves Eperjes Károlyt!

Február 17-én ünnepli 70. születésnapját milliók kedvence, Eperjes Károly, vagy ahogy sokan becézik: Szamóca. A sokszoros díjas színész, rendező egy rendkívül gazdag pályát tudhat maga mögött. 2024. február 15.

Eldőlt, hogy kik nyertek az idei Magyar Sajtófotó Pályázaton

250 fotográfus 2470 pályaművel, összesen 6801 képpel nevezett az idei Magyar Sajtófotó Pályázatra. 2024. február 15.

Farsangi mulatság a Szépművészeti Múzeumban + videó

Különleges farsangi mulatság volt a Szépművészeti Múzeumban. Az egyedülálló télűző jelmezes forgatag célja, hogy kreativitásra ösztönözze az embereket. A farsangi bálon a festmények egy-egy szereplőjének a bőrébe is belebújhattak a résztvevők. 2024. február 12.

Szécsi Pál tiszteletére emlékkoncertet rendeznek az Arénában

Az est során mások mellett Miller Zoltán, Nagy Sándor, Pál Dénes, Serbán Attila énekli el a nagy Szécsi Pál-slágereket, kísér a Magyarul Szeretjük! zenekar. 2024. február 09.

Programok a Házasság hetén a Magyar Nemzeti Múzeumban

A Magyar Nemzeti Múzeum a Házasság hetének idején szinte minden nap készül valamilyen programmal a Magyar Menyasszony kiállításban. 2024. február 09.

Egy latin feliratos szenteltvíz-hintő a Hónap kincse a Nemzeti Múzeumban

Egy aspergillumot, vagyis egy latin feliratos szenteltvíz-hintőt mutat be a Hónap Kincse kamaratárlat a Széchényi-teremben. 2024. február 09.

Végső búcsút vettek Benedek Miklóstól

Az életének 78. évében, méltósággal viselt betegség után elhunyt színészt, rendezőt családja, barátai, pályatársai és tisztelői kísérték el utolsó útjára. 2024. február 06.

Magyar-török diplomáciai kapcsolatok fenntartása + videó

100 éves Magyarország és Törökország diplomáciai kapcsolatfelvétele, ennek évfordulójából pedig Magyarországon egy éven át bemutatkozik a török kultúra színe-java. 2024. február 05.

Gábor Zsazsa emléknap

1917. február 6-án született Gábor Zsazsa. 2024. február 05.

Legfrissebb hírek

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!