2021. 12. 02. Csütörtök Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Sporthírek

Következik:

Hírek 23:00

Kultúra

Áprilisban rendezik a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Heteket

Először láthatja a hazai közönség Eötvös Péter a Berlini Staatsoper felkérésére írt Sleepless című operáját.

Presser koncert főpróba márciusban – nyilvános, mégis zárt körben

Presser Gábor szerzői estként aposztrofálja ezt a rendhagyó koncertet, melynek címe: Dalok régről és nemrégről. 2021. december 01.

A Sziámi együttes 25 év után ismét színpadra lép

Huszonöt év után ismét színpadra lép a Sziámi együttes, amely december 4-én a fővárosi A38 hajón a Müller Péter Sziámi AndFriends koncertje keretében fog játszani. 2021. november 30.

Kárpát-medencei vitaverseny középiskolásoknak

Az atomenergia zöld, és legyen kötelező a COVID-oltás. Ezek voltak a Matthias Corvinus Collegium Kárpát-medencei középiskolás vitaversenyének idei tétel-mondatai. 2021. november 29.

Marina Abramovic 75 éves

November 30-án lesz hetvenöt éves Marina Abramovic, a kortárs performanszművészet egyik legnagyobb hatású alakja. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja: 2021. november 28.

Átadták a Lovas István sajtódíjat

A Lovas István Társaság minden évben kitünteti azt az újságírót, aki következetesen, és magas szinten képviseli a nemzeti-konzervatív értékeket. 2021. november 27.

Herendi porcelánokat felvonultató kiállítás nyílt Sanghajban

A herendi porcelánművészet alkotásai a kiállításon első alkalommal jelentek meg önálló tárlat keretében Kínában. 2021. november 24.

Elhunyt Csűrös Karola

Életének 87. évében elhunyt Csűrös Karola színművésznő. 2021. november 24.

A zeneművészet fiatal tehetségeit díjazta az MVM

Ismét a zeneművészet tíz legkiválóbb fiatal képviselőjét díjazta az MVM. A Junior Prima Díj magyar zeneművészet kategóriájának kétmillió forinttal járó elismeréseit tizennegyedik alkalommal adták át 2021. november 23-án.<!-- (c) 2000-2021 Gemius SA version 2.0 Impressions: campaign: NLM-MVM-JuniorPrima_Utokom, placement: /HírTV/hirtv.hu/pr_cikk , creative: pr_cikk --> <IMG SRC="https://gdehu.hit.gemius.pl/_[TIMESTAMP]/redot.gif?id=bP1AhMuzc_sqoZP_k9LDW9TI.jiZWyNGFTMPa.nw3Kf.97/fastid=kjrwnhjhbagcaxbxadziougrnbjx/stparam=yamhjtljgq/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=" /> 2021. november 24.

Chopin-Liszt zenélő okospaddal gazdagodik Budapest

A zenélő pad Budapest közterületén kerül elhelyezésre, a helyszínnel kapcsolatos tárgyalások folyamatban vannak. 2021. november 23.

Idén átlépi a 200 milliárd forintot a magyar filmipar költése

Magyarországon évente átlagosan 300 filmes produkció gyártását regisztrálják. 2021. november 22.

Rágalmazással vádolják a Netflixet

Rágalmazásért feljelentették Svédországban a Netflix streamingszolgáltatót az 1986-ban merénylet áldozatává vált Olof Palme miniszterelnök feltételezett gyilkosáról szóló új sorozata, A valószínűtlen gyilkos miatt. 2021. november 16.

Advent a Várkert Bazárban

Idén hetedik alkalommal rendezzük meg a Várkert Bazár adventi programsorozatát. 2021. november 12.

Hónap kincse – Római díszpáncél a Dunából

Ilyen ép állapotú vértet már több mint hetven éve nem találtak a Római Birodalom területén. 2021. november 11.

Kövér László: Az ÁBLT első állandó kiállítása megrendítő figyelmeztetés a történelmi felejtés ellen

Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának (ÁBLT) első állandó kiállítása "megrendítő figyelmeztetés a történelmi felejtés ellen" - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke csütörtökön Budapesten. 2021. november 11.

Teltházas az Álomutazó

Napok alatt elfogytak az Álomutazó decemberre, a RAM színházba hirdetett előadásai. Akik lemaradtak az élő előadásról, azok sem maradnak idén mese nélkül: november 10-től már kaphatók a jegyek a jegy.hu-n az Álomutazó monstre előadásának online változatára. További jó hír, hogy a TulipánTündér azt megelőző produkciójára, A Játékészítő - szintén online – mesemusicalre is jegyet lehet már váltani. 2021. november 10.

Népi kultúra ápolása terén Magyarország világelső

Sehol a világon nem fordítanak ennyi közpénzt a népi kultúra ápolására, mint Magyarországon - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára a CIOFF Világkonferenciáján Budapesten. 2021. november 09.

A Sagrada Família kilencedik tornyát decemberben adják át

Az 1882-ben kezdődött építkezés a tervek szerint 2026-ra fejeződhetne be, száz évvel Antoni Gaudí, a tervező halála után. 2021. november 09.

Felavatták Mindszenty szobrát Krakkóban

A süttői mészkőből készült szobrot Kligl Sándor, Munkácsy Mihály-díjas magyar szobrászművész tervezte és Latorcai Csaba kőszobrász kivitelezte. 2021. november 08.

November 14-én tartják az Európai Art Mozi Napot

Fesztiváldíjas alkotások premier előtti vetítéseivel várja a filmrajongókat az Európai Art Mozi Nap, amelyet Európaszerte több száz filmszínházban rendeznek meg november 14-én. A határokon átívelő eseményhez 25 magyarországi művészmozi is csatlakozott öt új európai és három magyar filmmel. 2021. november 07.

Nyáron ismét megtartják a Kurultajt Bugacon

A Kurultaj a magyar ősöknek és a magyar történelem nagy alakjainak állít emléket, és mára olyan összekötő kapoccsá vált, amely az egész Kárpát-medencei magyarságot egyesíteni tudja. 2021. november 06.

Exkluzív forgatási jelenetek a Post Mortemből a Svenkben

További érdekességekről is mesélnek a szereplők a Svenk című mozimagazinban, valamint exkluzív werkes forgatási jelenetekbe is bepillantást nyerhetnek a műsor nézői. 2021. november 06.

Brüsszelben debütál az Elk*rtuk

A filmbemutatót kerekasztal-beszélgetés követi majd a készítőkkel. 2021. november 05.

Idén hat alkotót választottak a nemzet művészének

A Nemzet Művésze díj Bizottság 2021-ben Aknay János festőművésznek, András Ferenc filmrendezőnek, Maurer Dóra grafikus-festőművésznek, Reviczky Gábor színművésznek (fotón), Sapszon Ferenc karnagynak, zeneszerzőnek és Zádori Mária énekművésznek ítélte oda az elismerést. 2021. november 05.

Magyar díjazottak a Boszporusz Filmfesztiválon

Rainer-Micsinyei Nórát A legjobb dolgokon bőgni kell, Dietz Gusztávot pedig a Külön falka című mozifilmben nyújtott alakításáért díjazták az isztambuli Boszporusz Filmfesztiválon. 2021. november 03.

Több baloldali politikus tanácsokkal látta el Kálomista Gáborékat

A film producere a Narratíva című műsorban nem árulta el, kikről van szó, de mint mondta van köztük olyan is, aki a mai napig aktívan politizál a baloldalon. 2021. október 31.

A szürkemarha a középpontban a Magyarország étele szakácsversenyen

A pörkölt és a gulyás mellett mást is szeretnének látni az asztalon, olyan ételt, amely könnyen elkészíthető és alacsony alapanyag igényű. 2021. október 28.

Hadik: Készül a leghuszárosabb magyar film

Film készül Hadik Andrásról, a Habsburg Birodalom legnevesebb katonai vezetőjéről. A film főszereplője Trill Zsolt lesz. 2021. október 27.

Még két hétig vár sokszínű programkínálattal a Múzeumok Őszi Fesztiválja

A múzeumok testi-lelki harmónia megteremtésében betöltött szerepére hívja fel a figyelmet idén a Múzeumok Őszi Fesztiválja. 2021. október 27.

Legfrissebb hírek

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!