2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Informátor

Informátor: Gyurcsányék álfüggetlen jelöltjének nem őszinte a mosolya

Miskolc polgármestere 2010 óta Kriza Ákos. A sikeres városvezető 2019. augusztus 9-én jelentette be, hogy egészségügyi okok miatt nem indul újra az október 13. önkormányzati választáson. Kriza Ákos helyett a kormánypártok Alakszai Zoltánt indítják, aki egyébként a borsodi megyeszékhely jegyzője. Legfőbb ellenfele Veres Pál, az ellenzéki összefogás függetlennek mondott polgármesterjelöltje. De vajon mennyire is független Veres Pál és kik állnak mögötte? A Hír TV Informátor című műsorában minden kiderül!

  • Informátor: Gyurcsányék álfüggetlen jelöltjének nem őszinte a mosolya

Miskolc, Borsod-Abaúj-Zemplén megye székhelye, az ország negyedik legnépesebb városa 155 ezer fős lakosságával. A szocializmus idején Miskolc a nehézipar egyik központja volt, nem véletlen az Acélváros elnevezés. A rendszerváltás utáni időszak az ipar hanyatlását hozta, sokan elköltöztek a városból, nehéz helyzetbe került a település. Nem járult hozzá a fejlődéshez a 2002 és 2010 közötti szocialista város, illetve ország vezetés sem. Miskolc hatalmas adósságot halmozott fel 2010-re, emellett nagy volt a városban a munkanélküliség is, nem volt könnyű helyzetben az akkor frissen megválasztott Kriza Ákos. Azonban az elmúlt 9 évben Miskolc elindult egy felívelő pályán, a várost gazdasági stabilitás jellemzi és már nem munkanélküliségről beszélnek a helyiek, hanem munkaerő hiányról. Ilyen körülmények között értünk el a 2019-es őszi önkormányzati választási kampányhoz.

Az ellenzéki szivárvány koalíció jelöltje Veres Pál, a Földes Ferenc Gimnázium igazgatója. A Földes korábban az ország legjobb gimnáziumai közé tartozott, mára ezt nem lehet elmondani az intézményről.  A függetlenség egy fontos kérdés, hiszen Veres Pál előszeretettel tetszeleg ebben a szerepben.

Mit gondol, mennyire független, civil az a jelölt, akit majdnem az összes ellenzéki párt támogat? – kérdezte Bohár Dániel riporter.

Ezt mindig meg szokták tőlem kérdezni, én függetlennek vallom magam és teszem ezt azért, mert amikor kiálltam akkor még nem támogatott engem egyetlen politikai párt sem. Én egyébként párton kívüli vagyok, sose voltam sem pártnak a tagja, sem valamilyen a pártnak a befolyása alatt álló, amikor én kiálltam én megpróbáltam egy teljesen civil szervezetet létrehozni annak érdekében, hogy itt a városban egy civil csapat jöjjön létre, aki majd elindul a választásokon.

- válaszolt Veres Pál, összellenzéki polgármester-jelölt.

A civil csapatból aztán az lett, hogy az összes ellenzéki párt pióca módjára betagozódott mögé. Ezt a civilnek nevezett egyesületet egyébként úgy hívják, hogy Velünk a Város Egyesület. A csapat pedig annyira civil és független, hogy a listavezetőjük nem Veres Pál, hanem Debreczeni József, igen az a Debreczeni József. Rossz nyelvek szerint Veres Pált nyugodtan nevezhetnék bábnak is.

Ehhez nekem nincsen semmi közöm, mert ezt a Velünk a város nevű egyesület, ez a bizonyos civilekből és pártokból álló szövetség határozta meg ezt a listát.

Debreczeni József a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja, Gyurcsány Ferenc jó barátja, sőt még könyvet is írt az egykori miniszterelnökről. Gyurcsány egyébként Veres Pálnak is régi haverja. Ezek a fotók még 2004-ben készültek, amikor Fletó ifjúsági és sportminiszter volt. Ellátogatott a Földesbe, ahol kicsit jópofáskodtak Veressel.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!