2024. 10. 18. Péntek Lukács napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 00:10

Sport

Jó barátja beszélt a debreceni testépítő legenda tragikus halálának körülményeiről

Jenei Istvánt éppen edzésről hazatérve érte a végzetes eseményeket elindító baleset.

  • Jó barátja beszélt a debreceni testépítő legenda tragikus halálának körülményeiről

Sokakat megrázott a testépítés debreceni legendája, Jenei István halála. Az október 14-én, hétfőn 48 éves korában elhunyt sportoló egész életét szeretett sportágának szentelte, versenyzőként többek között bronzérmet szerzett a Superbody-n 2007-ben, 2010-ben és 2012-ben, tavaly vesedialízisessel is nyert versenyt Szerbiában. Vasárnap is edzésről ért haza, amikor rollerbalesetet szenvedett. A Haon-nak Suba Krisztina fitneszedző, Jenei István jó barátja beszélt a néhai, kiváló sportemberről.

Világbajnokok kerültek ki Jenei István kezei közül

– Több mint 30 éve volt már szakmában versenyzőként és trénerként, rengeteg edzettje is volt, köztük számos későbbi világbajnok, akik profi versenyeken indulnak.

Nagyon szerette a testépítést, fanatikusa volt a sportágnak, a vesebetegsége után sem adta fel, mert szerette a színpadot, a versenyzést

– ismertette Krisztina. – Nyilván már nem volt olyan az izomzata, de akkor is szeretett ott lenni, csak az utóbbi időben már inkább arra fektette a hangsúlyt, hogy versenyzőkkel foglalkozzon. A tanítványait arra biztattam és biztatom, hogy az ő emléke előtt is tisztelegve ne adják fel, induljanak el a versenyeken, mert nagyon sok segítséget kaptak anyagilag, lelkileg tőle – hangsúlyozta.

Jenei István súlyos sérüléseket szenvedett

Mint azt a lap megtudta, a végzetes eseményeket elindító baleset október 13-án, vasárnap este történt, István edzésből ért haza, vitte fel a rollert, amikor elesett.

– Én aznap vendégségben voltam, de váltottunk üzenetet, írta, hogy megy edzeni. Másnap láttam, hogy 17 órája nem volt elérhető, ezért írtam az anyukájának, hogy minden rendben van-e. Azt válaszolta, hogy nem, mert Istvánt baleset érte, és bevitték a kórházba. Bementem hozzá, tudtunk beszélni, jó hangulatban volt, úgy fogta fel, most legalább pihenni fog egy ideig. A balesetről azt mondta, vitte fel a rollert, de elesett, és pont rázuhant. Súlyos sérülései voltak, több bordája is eltört és a válla is komolyan roncsolódott.

A fájdalomcsillapító hatott, így nem érezte magát rosszul, de én láttam rajta, hogy nincs jól

– elevenítette fel.

Mindenből fel tudott állni

István laboreredménye aggodalomra adott okot, alacsony volt a hemoglobinszintje, nehezen kapott levegőt, ennek ellenére Krisztinával arról beszéltek, ha felépült, folytatják az edzést.

– Sosem tudott magától leállni, így nem bánta, hogy pihennie kell, örült neki, hogy jókat aludhatott. Annyira pozitív felfogású emberrel, mint István, életemben nem találkoztam: nagy harcokat vívott – dialízisre járt, térdprotézise is volt –, de mindenből felállt. Azt nem tudom, hogy mi okozta a halálát, mert még nem volt boncolás. Mondják, hogy esetleg tüdőembólia, vagy a szervezete nem bírta el a sokkot, de én nem szeretnék találgatásokba bocsátkozni.

Kértem tőle, tegye le a rollert, mert csúszik az út, veszélyes, de hát csak ment, és úgy látszik, neki ez lett megírva… Mindig aggódtam a rollerezés miatt, ezért nem is mert szólni nekem, hogy kórházba került. Ha nincs ez a baleset, még évtizedekig élhetett volna...

– mondta el.

 A teljes cikket a HAON.hu-n olvashatják. 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Bevezetné a sportolóknál a kötelező nemiségvizsgálatot az ENSZ

Bevezetné a sportolóknál a kötelező nemiségvizsgálatot az ENSZ

Noha már sokan abban bíztak, hogy a párizsi olimpia egyik legnagyobb botránya körül kialakult és nagyon eldurvult vita – a női ökölvívó tornán két interszexuális bokszoló, az algériai Imane Helif és a tajvani Lin Ju-ting ringbe léphetett a hölgyek között – lassan elcsendesedik, most, hogy az ENSZ különmegbízottja nyilvánosságra hozta az ezzel kapcsolatos jelentését, megint elkezdtek egymásnak esni az érdekelt felek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!