2024. 10. 17. Csütörtök Hedvig napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában és Izraelben: Hallgat az Európai Bizottság Albániának átadott mendekkérőkről + videó

A Napindítóban Tóth Máté, Szomráky Béla és Dunda György élőben elemezték a legfrissebb híreket.

  • Háború Ukrajnában és Izraelben: Hallgat az Európai Bizottság Albániának átadott mendekkérőkről + videó

Volodimir Zelenszkij nyilvánosságra hozta Ukrajna háborús győzelmi tervét.

"Tanulsága van annak, hogy utoljára a saját népével ismerteti a győzelmi koncepcióját. (...) Tanulságos és most direkt félre tenném a nemzetközi jogi dimenziókat, de érdemes beszélni róla, hogy mennyire volt sikeres a győzelmi terves turnéja. Mert ezek azt mutatják, hogy amíg a brazil-kínai békekezdeményezést 110 ország támogatta abból a 196-ból, (...) addig az ukrán béketervet 30 ország. Tehát valójában a nemzetközi sikerek azok viszonylagosak. (...) Öt pontból háromról is az derült ki, hogy olyan melléklete van a tervnek, amit csak a nyugati országokkal, az Egyesült Államokkal, Németországgal, Olaszországgal, Nagy-Britanniával ismertetnek meg. A saját népe nem volt erre különösebben méltó Zelenszkijnek."

- fogalmazott Tóth Máté, nemzetközi jogász.

Olaszország átadta a hozzá érkezett mendekkérők első csoportját Albániának

"Tulajdonképpen az Európai Bizottság kifejezett véleményt még nem alkotott róla, hanem a szócsövei beszélnek helyette. Ennek oka elsősorban a liberális, baloldali képviselők, akik természetesen ellenzik ezt az akciót és úgy gondolják, hogy ez az európai értékek ellen van, hogy megcsúfolása az európai államoknak. Semmilyen érdekképviselet nem nyilvánul meg a saját önös érdekeiken kívül. Ugyanis ha valóban ezeknek az embereknek az érdekeit képviselnék az útra kelő illegális migránsoknak, akkor erről lebeszélnék őket mindenféleképpen és nem tennék ki őket a Szaharán való átkelés borzalmainak és a Földközi-tengeren való átkelés halálos veszélyeinek. Több ezer ember veszett a tengerbe az elmúlt időszakban."

- mondta Szomráky Béla, Olaszország-szakértő.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!