2024. 10. 17. Csütörtök Hedvig napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Komment 17:50

Külföld

Orbán szerint Zelenszkij győzelmi terve „több, mint rémisztő” + videó

Orbán Viktor azt írta a Facebookon, hogy a „mai EU-csúcson három nagy csata vár ránk”.

  • Orbán szerint Zelenszkij győzelmi terve „több, mint rémisztő” + videó

A miniszterelnök szerint

„Zelenszkij elnök bemutatja a győzelmi tervét. Amit tegnap felvázolt belőle az ukrán parlamentben, az több mint rémisztő”.

Úgy véli, „rosszul megszerzett, rosszul végrehajtott, rossz kalkulációk alapján kialakított stratégiával ment bele ebbe a háborúba az Európai Unió, amiért a Bizottság elnök asszonyát terheli elsősorban a felelősség.” 

Elveszítjük ezt a háborút, tehát a stratégia nem működik. Változtatni kell! 

– fűzte hozzá a kormányfő.

Orbán szerint a változás nem azt jelenti, hogy még több háború, még több veszélyes fegyver, és nagy hatótávolságú fegyverek kellenek, hanem azt, hogy a háborús stratégia helyett béke stratégiára kell váltanunk. Szerinte tűzszünet kell és béketárgyalások, hozzátéve, hogy ő ma is azt fogja sürgetni, hogy a németek kancellárja, a franciák elnöke az egész Európai Unió nevében minél hamarabb kezdjen tárgyalni az oroszokkal, hogy kiutat találjon Európa ebből a helyzetből. 

A kormányfő szerint lesz egy migrációs csata is. Aláhúzta: hazánkat azért büntetik, mert megvédi az Unió határait.

„Ez elfogadhatatlan. Szerencsére egyre több ország ismeri el, hogy migrációs krízis van, változtatni kell” – tette hozzá.

Orbán Viktor úgy véli, hogy a harmadik délutáni csata során el akarják fogadtatni azokat a gazdasági intézkedéseket, amik földre vinnék a magyar családokat. 

Ebben a csatában adóemelés, a rezsicsökkentés eltörlését, a nyugdíjrendszer átalakítását, a 13. havi nyugdíj eltörlését követelik majd a brüsszeliek.

 „Ezt én vissza fogom utasítani, és meg fogom védeni az új gazdaságpolitika legfontosabb, családokat védő elemeit” – fűzte hozzá a kormányfő.

Forrás: Mandiner/Facebook

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!