2022. 11. 26. Szombat Virág napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - 2x2 néha öt

Következik:

Híradó 18:30

Színes

Hosszas várakozás után csaptak le a nyakzó hálós orvhalászra a Kis-Tiszán

A halőrök figyelőszolgálatot állítottak fel.

  • Hosszas várakozás után csaptak le a nyakzó hálós orvhalászra a Kis-Tiszán

A napokban a halőrök a Tisza-tavon rég nem látott dologra lettek figyelmesek. Egy személy a Kis-Tiszán nyakzó hálót helyezett el – közölte a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft.

Az orvhalászt egy horgász vette észre, aki bejelentést tett a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. felé. Ezt követően a halőreink egész éjszakán átnyúló figyelőszolgálatot állítottak fel az említett területen. 

A hosszas várakozás meghozta eredményét, az orvhalász szeptember 28-án, szerdán délután megérkezett, és fölszedte az illegális halászeszközt.

A bűncselekményről a halőrök videófelvételt készítettek, majd elkapták az ózdi elkövetőt. 

A jegyzőkönyv felvétele után visszatartották a tettest a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársának megérkezéséig.

Mivel a kamerafelvétel délután, minden bizonnyal megfelelő látási viszonyok mellett készült, így az a bizonyítási eljárás során perdöntő lehet. 

 

Arról, hogy az orvhalász eszközében volt-e zsákmány, nem közöltek információt. 

 

Szeptember közepén rendezték meg a V. Országos Halőri Versenyt és Szakmai Találkozót, amelyen a hasonló eseteket is gyakorolták, most pedig élesben is bizonyítottak a halőrök. 

Jogosulatlan halászattal, horgászattal, illetve állami halőri szolgálat feladatvégzését érintő bejelentését az alábbi e-mail címen lehet megtenni: allamihalor@nebih.gov.hu.

A bejelentéshez az alábbi adatokat kell megadni:

Megye, település, vízterület (lehetőség szerint pontos, víztérkód) megnevezése

Bejelentő neve (nem kötelező)

Címe (nem kötelező)

Elérhetősége (telefon, e-mail cím) (nem kötelező)

Bejelentett adatok megadása (ki, hol, mikor, mit?)

 

Pecaverzum

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Vásárlási láz

Vásárlási láz

A Black Friday-al megkezdődött a karácsonyi vásárlási láz. A híradóban Pécsre, Szilágyi Jenő kollégánkhoz kapcsoltunk, aki a város legnagyobb bevásárló központozásból tudósított.
Hatvan cápafaj nemzetközi védelméről döntöttek

Hatvan cápafaj nemzetközi védelméről döntöttek

Megerősítették pénteken a CITES panamavárosi természetvédelmi konferenciáján a hatvan cápafaj nemzetközi védelméről hozott előző heti, történelminek nevezett döntést, amely ezzel hatályba lépett.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!