2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Esztike gyűrűje

Következik:

Híradó 12:05

Külföld

Kivégeztek és kútba dobtak három turistát Mexikóban

A mexikói hatóságok vasárnap megerősítették a meggyilkolt amerikai és két ausztrál turista személyazonosságát, akiknek április 27-én veszett nyoma az amerikai határ közelében található Ensenada turistavárosnál. A gyanú szerint gyilkosaiknak az autójukra, pontosabban a gumiabroncsaikra fájt a foguk.

  • Kivégeztek és kútba dobtak három turistát Mexikóban

A harmincas éveik elején járó ausztrál fivéreket és amerikai társukat több napos kutatás után találták meg fejbelőve és egy kútba dobva a Mexikó északi részén lévő Baja California államban. A három turista a csendes-óceáni partvidéken található népszerű turistavárosban, Ensanadában nyaralt, az amerikai-mexikói határtól körülbelül másfél órányira.

A nyomozás keretében három embert őrizetbe vettek, a kiégett járművet is megtalálták a közelben.

A mexikói hatóságok előzetes feltételezése szerint az elkövetők megpróbálták kirabolni a szörfösöket, de amikor a turisták ellenálltak, lelőtték őket és holttestüket a kútba dobták. A gyanú szerint a járművet a gumiabcsonok miatt akarták ellopni.

A három szörföst utoljára április 27-én látták élve, pár nappal később pedig eltűntnek nyilvánították őket és az Egyesült Államok Szövetségi Nyomozó Irodájának (FBI) segítségével több napig tartó keresést indítottak megtalálásukra.

Baja California Mexikó egyik legveszélyesebb állama, Ensanada környékén azonban nem gyakoriak az erőszakos támadások. Az Egyesült Államok külügyminisztériuma a bűnözés és emberrablás kockázata miatt mégsem ajánlja az odautazást.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Az Ismerős Arcok is fellép Torockón a jubileumi Duna-napokon

Az Ismerős Arcok is fellép Torockón a jubileumi Duna-napokon

Immár tizedik alkalommal rendeznek Duna Napokat a nemzeti összetartozás napja alkalmából az erdélyi Torockón, május 31-től június 2-ig, fellép mások mellett az Ismerős Arcok, a Bagossy Brothers Company és a Kaláka, a helyszínről sugároz a Dankó rádió.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A NATO már bevetésre alkalmas erőket szervez

A NATO már bevetésre alkalmas erőket szervez

Ön szerint nevezhető az megelőzésnek, ha a NATO különböző nemzetiségű katonákból akar Ukrajnába szervezni úgynevezett gyorsreagálású hadtestet? Mert Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára kicsinyítve a tervezett akciót, annak minősítette.
A Financial Times magasztalja Magyarországot

A Financial Times magasztalja Magyarországot

Magyarország, Olaszország és Franciaország, 1 milliárd eurós támogatást ad saját nemzeti költségvetéséből a ritka betegségek kezelésére szolgáló gyógyszerek felfedezésének elősegítésére.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!