2024. 05. 01. Szerda Fülöp, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

Budapest retró 1.

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Meglepő fordulat: már Németország sem ért egyet a migránskvótával + videó

Európa kezd felébredni - legalábbis az olasz kormány szerint. Giorgia Meloni miniszterelnök Berlinben tárgyalt Olaf Scholz-al. Az egyeztetésen a német kancellár is egyetértett azzal, hogy meg kell védeni Európa külső határait, és nem az illegális migránsok tagállamok közötti elosztása a helyes válasz a bevándorlás okozta problémára.

  • Meglepő fordulat: már Németország sem ért egyet a migránskvótával + videó

Nem hiába ment a héten Giorgia Meloni Berlinbe. A jelek szerint ugyanis már Olaf Scholz kancellár is egyetért azzal, hogy elsősorban Európa külső határait kell megvédeni a migrációs nyomással szemben.

A német segélyhajók állami finanszírozása miatt korábban nem volt felhőtlen viszony a két ország között, most azonban tökéletesnek látszik, hogy az illegális bevándorlás kezelésében Európa talán legerősebb szereplőjét, Németországot kapta szövetségesül Olaszország.

"A kontinens végre a külső határ védeleméről beszél. Európa pedig a bevándorlók harmadik államok általi kezelésére fókuszál. Ez volt mindig is Giorgia Meloni vesszőparipája. Végre nem az újraelosztás a megoldás, hanem a migránsok indulásának a megállítása, az emberkereskedelemhez kapcsolódó szervezett bűnözés felszámolása. Európa végre más nyelven beszél"

- hangsúlyozta Andrea Delmastro, a legnagyobb olasz kormánypárt képviselője.

Az olasz miniszterelnök szerint tovább kell dolgozni az afrikai államokkal, és kölcsönösen előnyös együttműködéseket kell kötni. Ezzel lehet szerinte elérni, hogy az emberek ne induljanak el Európa felé. A Matteo Salvini vezette Liga álláspontja azonos Magyarországéval, azaz a külső határokat kell védeni.

A 2023-ban Olaszországba illegálisan érkezők száma meghaladta a 150 ezret. Az idei csúcsot augusztusban regisztrálták. Akkor csaknem 26 ezren értek partot a jó időnek köszönhetően.

Novemberben azonban 7200-ra csökkent az érkezők száma a tavalyi 9500 főhöz képest. Ennek oka nagy valószínűséggel a Róma és Tunisz között kötött egyezmény, amely részben gátat szab a migrációnak.

Nyitókép: NBC

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Újabb medveészlelés Heves vármegyében

Újabb medveészlelés Heves vármegyében

A Heves Megyei Hírportálnak jelezte egy istenmezejei olvasó, hogy egy hárombocsos anyamedvét láttak Szilaspogony közelében, valamint hallomása szerint lovakat is megriasztott egy medve a településen.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A rafahi menekülttábor lakóinak élete a tét + videó

A rafahi menekülttábor lakóinak élete a tét + videó

Több mint egy millió civil élete kerül veszélybe, ha Izrael megkezdi a rafahi menekülttábor ostromát. Bár a zsidó állam már elfogadta a támadás tervét, az amerikai elnök még bízik abban, hogy sikerül a Hamászt meggyőzni a gázai tűzszünetről szóló tárgyalásokon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!