2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Színes

Újabb medveészlelés Heves vármegyében

A Heves Megyei Hírportálnak jelezte egy istenmezejei olvasó, hogy egy hárombocsos anyamedvét láttak Szilaspogony közelében, valamint hallomása szerint lovakat is megriasztott egy medve a településen.

  • Újabb medveészlelés Heves vármegyében

A kirándulók rendre beszámolnak medvenyomokról, fák törzsén látható kaparásnyomokról, de megfigyelések szerint egy vadetető szóróra is jár egy példány.

Gombkötő Péter, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság zoológiai szakreferense szerint a barnamedve jelenléte 2008 óta észlelhető a BNPI három vármegyényi működési területén. Medveészleléssel kapcsolatos, ügyeleti telefonszámukra érkezett lakossági bejelentést három hete kaptak, akkor az észlelést követően, egy hetes késéssel. A megfigyelő csupán medvenyomokról tett bejelentést, Ivád községhatárból.

A referens szerint valószínűleg ezzel azonos egyed nyomait észlelték Szentdomonkos határában is, a fentebb említett megfigyeléssel azonos időszakból. Egy helyi, istenmezejei vadgazdálkodótól származó információjuk szerint utoljára tíz napja észleltek medvét, akkor egy magányos példányt figyeltek meg. Tehát a bocsokkal járó anyamedve jelenlétét a rendelkezésre álló megfigyelések, kamerafelvételeik alapján jelenleg nem tudják megerősíteni.

A teljes cikket ITT érheti el. 

Kiemelt képünk illusztráció.

heol.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Magyar Péterék sorkatonaságot akarnak

Magyar Péterék sorkatonaságot akarnak

Súlyos mondatok olvashatók a Magyar Péterhez tartozó Discord-csoport Sorkatonaság bevezetése című chatszobájában. A Magyar iránti szimpátiájáról ismert Szeretlek Magyarország portál úgy mutatta be ezt április 6-án, hogy „Magyar Péter aktivistáinak fő kommunikációs felülete”.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hogy kerül cápa a Balatonba?

Hogy kerül cápa a Balatonba?

Az elmúlt napokban hatalmas port kavart egy videó, amelyen állítólag egy cápa hátuszonya látható a Balaton vizében.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!