2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Az orvosok hercege - Boldog Batthyány-Strattmann László

Következik:

Napindító 04:00

Külföld

Háború Ukrajnában: így telt az ortodox pünkösdi hétvége Ukrajnában

A HírTV stúdiójában Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő, adásunk második felében pedig kapcsoltuk Kiszelly Zoltánt, a Századvég Alapítvány Politikai Elemzések Központjának igazgatóját, valamint Dunda György ungvári tudósítót. Műsorvezető: Gyürky Enikő és Szani Roland.

  • Háború Ukrajnában: így telt az ortodox pünkösdi hétvége Ukrajnában

Mindkét fél rosszul jár az unió által Oroszország ellene bevezetett szankciókkal. Ezt azonban Európa vezető politikusai nem akarják belátni. Erről beszélt Nógrádi György Háború Ukrajnában című műsorunkban. A biztonságpolitikai szakértő hozzátette, ezzel az európai politika az amerikaiakat szolgálja ki.

Megtehetem azt, hogy nem veszek Oroszországtól kőolajt és földgázt. Ebben az esetben amerikai palagázt kell vennem, az sokkal drágább. És az európai gazdáság teljesítménye még lejjebb megy és még nagyobb lesz a különbség az Egyesült Államok és Európa között. Tehát, a szankciós csomagok általában a történelemben nem jöttek be. Most egy világhatalommal szemben csinálunk szankciókat ami értelmetlen

- tette hozzá. 

Kevés esély van Ukrajna EU-s csatlakozására

Csekély esély van arra, hogy Ukrajna az Unió vagy a NATO tagja legyen az elkövetkezendő néhány évben – erről beszélt Kiszelly Zoltán, a Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója.

Valóban nincsen lehetőség arra, hogy Ukrajna uniós tag legyen, belátható időn belül sem... Sem Szerbia, sem Montenergó, sem más országok tekintetében sem

- közölte Kiszelly Zoltán.

Egyre nagyobb szükség van Ukrajnában a katonákra

Az ukrán halálos áldozatok száma naponta 100-200 fő közé tehető Olekszij Reznyikov védelmi miniszter szerint - mondta Dunda György kárpátaljai tudósítónk. Arról is beszélt, hogy az áldozatok nagy számát tekintve egyre nagyobb szükség van Ukrajnában a katonákra.

Teljes adás:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!