2024. 06. 16. Vasárnap Jusztin napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szélesvásznú történelem - Szinbád 11:05

Külföld

Orbán Viktort is méltatta és a hazafiak globális szövetsége mellett szólalt fel a spanyol Vox párt elnöke

A józan ész, a gazdasági jólét, a biztonság és a szabadság védelmében a hazafiak globális szövetsége mellett szólalt fel Santiago Abascal, a spanyol Vox elnöke, pártja Europa Viva 24 elnevezésű politikai nagygyűlésén vasárnap Madridban, amelyre a magyar kormányfő is videóüzenetet küldött.

  • Orbán Viktort is méltatta és a hazafiak globális szövetsége mellett szólalt fel a spanyol Vox párt elnöke

"Erkölcsi kötelességünk együttműködni egymással. Olyan Európát fogunk együtt építeni, amely tiszteletben tartja a nemzetek szuverenitását és az egyes népek jogát, hogy megválasszák a jövőjüket" - fogalmazott a spanyol politikus.

Mint mondta,

a június 9-i európai parlamenti választásokon nagyon hangosan kell hallatni azt, hogy van egy másik lehetséges Európa.

A pártelnök beszédében bírálta Spanyolország baloldali vezetését, de felelősnek mondta az ellenzéket vezető konzervatív Néppártot (PP) is, amiért a kormány még hatalomban lehet.

Gyávának és csalónak nevezte a PP-t, amely "megtéveszti" a spanyol népet, mert eltitkolja, hogy Brüsszelben "partnerei a szocialistáknak", az Európát fojtogató irányelvek 90 százalékát együtt szavazzák meg.

Santiago Abascal

felszólalásában köszönetet mondott Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek "példamutatásáért", és "a hazafiak együttműködését elősegítő erőfeszítéseikért".

A magyar kormányfő az eseményre küldött videóüzenetében többek között arról beszélt, hogy sok patrióta harcosra van szükség Európában. "Nagy közös csata előtt állunk, Brüsszel tömeges illegális migrációt szabadít ránk, gender propagandával mérgezi a gyermekeinket, sorsára hagyja a vidéket és rombolja a hagyományos családokat, és ezt mi nem hagyhatjuk" - fogalmazott, hozzátéve, hogy ebben a helyzetben nem maradt más hátra, mint "nekünk hazafiaknak el kell foglalnunk Brüsszelt".

A nagygyűlésen személyesen szólalt fel Javier Milei argentin elnök, aki pusztítónak nevezte a szocialista eszmék megvalósítását, amely szavai szerint szembemegy az emberi természettel.

"Térjünk vissza azon értékek védelméhez, amelyek a Nyugatot naggyá tették: élet, szabadság és tulajdon"

- fogalmazott.

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök videókapcsolaton keresztül mondott élőben beszédet az eseményen.

"Itt az ideje a mozgósításnak, az utcára vonulásnak, kötelességünk küzdeni az utolsó napig, mert nem lehetséges semmiféle változás Európában az európai konzervatívok nélkül, mi vagyunk kontinensünk újjászületésének motorja és főszereplője"

- hangsúlyozta.

A Vox által minden évben megrendezett, ezúttal az EP-választásokra fókuszáló többnapos jobboldali politikai találkozót lezáró gyűlésre videóüzenetet küldött Mateusz Morawieczki volt lengyel kormányfő.

Felszólalt Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés elnöke, Amiháj Sikli, Izrael diaszpóraügyekért és az antiszemitizmus elleni küzdelemért felelős minisztere, André Ventura, a portugál Chega párt elnöke, Matt Schlapp, a Konzervatív Politikai Akció Konferenciát életre hívó CPAC Foundation elnöke, Roger Severino, az amerikai Heritage Foundation elnöke és José Antonio Ortega Lara, a Vox alapítója.

Fotó: Shutterstock

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Így értékelte Luciano Spalletti az albánok elleni meccset

Így értékelte Luciano Spalletti az albánok elleni meccset

Nem volt teljesen elégedett csapata játékával Luciano Spalletti, a címvédő olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki szerint együttesének sokkal határozottabban kell majd futballoznia csütörtökön, a spanyol csapat ellen, mint tette azt szombaton este Albániával szemben a németországi Európa-bajnokság B csoportjának első fordulójában.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Százezrek tüntettek Franciaországban

Százezrek tüntettek Franciaországban

A rendőrség szerint 250 ezren, a szervezők szerint 640 ezren tüntettek szombaton Franciaországban, mintegy kétszáz városban a Nemzeti Tömörülés ellen meghirdetett megmozdulásokon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!