2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Csörte

Csörte - Politikai nézetkülönbségért halál jár?

Többször rálőttek a szlovák miniszterelnökre, a merénylet után több európai politikus is életveszélyes fenyegetést kapott. Hogy jutottunk el idáig? A közéletet érintő legfontosabb eseményekről ezúttal Gajdics Ottó, Boros Bánk Levente, Kukorelly Endre és Fodor Gábor vitázott.. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.

  • Csörte - Politikai nézetkülönbségért halál jár?

Fodor Gábor, a Közép-európai Rendszerváltást Kutató Intézet alapítója emlékeztetett, sajnos ez a fajta szörnyűség már a XIX. században is megtörtént, elég csak Erzsébet királynéra vagy a XX. században a Kennedy-gyilkosságra gondolni.

Sajnos ez nem új - tette hozzá. 

Fodor Gábor úgy gondolja, az nem jó, ha egy olyan felkorbácsolt, szenvedélyes politika van a hangulat van a politika körül, amikor az őrültek előjönnek és azt gondolják, hogy nekik le kell lőniük valakit.

Gajdics Ottó szerint a támadás utáni társadalmi reakciókból azt látni, hogy nagyon kiélesedtek az ellentétek.

Boros Bánk Levente, a Nézőpont Intézet politikai elemzési igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy nem Rutte, Scholz, vagy Macron ellen kíséreltek meg merényletet, hanem egy olyan ember ellen, aki kibeszélt a kánonból

Fico dekraláltan baloldali, de osztja azt az álláspontot, amit a magyar is képvisel a háború, vagy a migráció ügyében. Ne csináljunk úgy, mintha ez az erőszak politikailag semleges erőszak lenne!

- tette hozzá. 

A kezdeti egyetértés ezen a ponton megváltozott, mivel Boros Bánk Levente véleményével sem Fodor Gábor, sem pedig Kukorelly Endre író nem értett egyet, a vita pedig kicsúcsosodott az adás második felében, amikor Karácsony Gergely főpolgármester finanszírozási botránya került terítékre. 

Teljes adás: 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!