2024. 04. 30. Kedd Katalin, Kitti napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Külföld

Donald Trump Hanoiban találkozott Kim Dzsong Un-nal

Donald Trump barátjának nevezte a Twitteren Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőt, hozzátéve, hogy hatalmas lehetőség előtt áll Észak-Korea, ha végrehajtja a nukleáris leszerelést. Az amerikai elnök és az észak-koreai vezető csúcstalálkozója ma folytatódik. A tét továbbra is óriási, a várakozások azonban mérsékeltek.

  • Donald Trump Hanoiban találkozott Kim Dzsong Un-nal

A csúcstalálkozó kapcsán szakértők hangsúlyozzák: Kim Dzsong Un egy atomhatalom első embereként akarja magát elfogadtatni. Az atomhatalmak ugyanakkor elkötelezettek amellett, hogy ebbe a körbe ne kerüljön be más, különösen ne egy olyan "bizonytalan" ország, mint Észak-Korea.

Éppen emiatt Donald Trump és Kim Dzsong Un szerdán kezdődő – sorrendben második, történelminek mondott - csúcstalálkozóján valószínűleg nem írják alá a békeszerződést a két Korea, valamint az Egyesült Államok és Kína között, de tárgyalnak még róla. Mindeközben Észak-Korea rossz gazdasági helyzetben van, segélyre, élelmiszerre, technológiára lenne szüksége. A térség már a múltban is világhatalmi ütközőzónának számított.

Az amerikaiak szeretnék az egész Koreai-félszigetet atommentesíteni, az oroszok viszont maradnának annál, hogy ne legyen több atomfegyvere Észak-Koreának. Az amerikai elnök megérkezése után tárgyalt a legmagasabb szintű vietnami vezetéssel, és meleg hangon méltatta a csúcsnak helyszínt biztosító ország segítőkészségét.

„Ma este egy nagyon fontos vacsorán veszünk részt, ahol az észak-koreai elnökkel Kimmel találkozunk. Mindketten nagyra értékeljük, hogy ezt a rendkívül fontos csúcstalálkozót Vietnamban tarthatjuk, mert számunkra példamutató az, hogy milyen jó dolgok történhetnek megfelelően jó hozzáállás mellett. Ezért az Egyesült Államok nevében szeretnék köszönetet mondani a házigazdáknak, abban a reményben, hogy a később kezdődő megbeszéléseken újfent nagyszerű dolgok fognak történni. Biztatónak tartjuk azt is, az Egyesült Államok nevében kereskedelmi megállapodásokat sikerült aláírnunk Vietnámmal. Mindezt nagyon nagyra értékeljük”– nyilatkozta a vietnami elnök társaságában Donald Trump. Az amerikai elnök egy közösségi portálon posztolt bejegyzésében barátjának nevezte Kim Dzsong Unt, hozzátéve, hogy hatalmas lehetőség előtt áll Észak-Korea, ha végrehajtja a nukleáris leszerelést.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!