2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Gazdaság

Az előző év azonos időszakához képest több mint 21 ezer fővel nőtt a foglalkoztatottak száma + videó

Kedvezően alakultak a második negyedévben a munkaerőpiaci folyamatok. Az előző év azonos időszakához képest több mint 21 ezer fővel nőtt a foglalkoztatottak száma + videó
Czomba Sándor: Eredményesek a kormányzati intézkedések, tovább nőtt a munkaerőpiaci aktivitás

Czomba Sándor: Eredményesek a kormányzati intézkedések, tovább nőtt a munkaerőpiaci aktivitás

Az idei nyár első hónapjának munkaerőpiaci adatai is a foglalkoztatottság növelését célzó kormányzati intézkedések eredményességét tükrözik. 2024. július 26.
Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Nem áll fent probléma sem Magyarország, sem Szlovákia esetében amiatt, hogy Ukrajna kőolajszállítási korlátozást vezetett be az orosz Lukoil cégre – jelentette ki Olof Gill, az Európai Bizottság illetékes szóvivője Brüsszelben, az uniós végrehajtó testület szokásos napi sajtótájékoztatóján csütörtökön. 2024. július 25.
Kínától vett fel hitelt a magyar állam

Kínától vett fel hitelt a magyar állam

Az egymilliárd eurós kínai hitellel a központi költségvetés devizaadósságának aránya megközelítette a kormány által deklarált 30 százalékos maximum célszintet. 2024. július 25.
Czomba Sándor: A reálkeresetek emelkedése kihat a fogyasztásra, ami a gazdaság élénkítése miatt fontos

Czomba Sándor: A reálkeresetek emelkedése kihat a fogyasztásra, ami a gazdaság élénkítése miatt fontos

A reálkeresetek emelkedése azt jelenti, hogy több pénz marad az emberek zsebében. 2024. július 25.
Csőd szélén az ukrán költségvetés

Csőd szélén az ukrán költségvetés

Ugyan ismét kapott az ország türelmet hitelei törlesztésére, de kérdés, hogy miből kezdi el visszafizetni a kölcsönöket? 2024. július 25.
Májusban több mint 10 százalékkal nőttek a reálbérek

Májusban több mint 10 százalékkal nőttek a reálbérek

A célzott és hatékony kormányzati lépések hatására az infláció töretlenül alacsony, ennek eredményeként 2023 szeptembere óta, tehát már 9 hónapja folyamatosan nőnek a reálbérek, májusban 10,4 százalékkal emelkedett a fizetések vásárlóereje – állapította meg Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a legfrissebb kereseti adatokat értékelve. 2024. július 24.
Szijjártó Péter: Azt szeretnénk, ha a délnyugat-magyarországi vármegyék ipara nagy lépésekkel fejlődhetne

Szijjártó Péter: Azt szeretnénk, ha a délnyugat-magyarországi vármegyék ipara nagy lépésekkel fejlődhetne

A tárcavezető a német Einhell új beruházásának bejelentésén mondta el a délnyugati országrészről szóló fejlesztési kormánykoncepció részleteit. 2024. július 23.
Különösen érthetetlen, már-már cinikus a legújabb ukrán reakció

Különösen érthetetlen, már-már cinikus a legújabb ukrán reakció

Ténykérdés, hogy a magyar kőolajimport egyharmadát adó orosz Lukoil nem szállíthat a jövőben Ukrajnán keresztül. Eközben pedig az ukránok úgy tesznek, mintha minden a legnagyobb rendben volna. 2024. július 23.
Az ukránok korlátozzák a hazánkba érkező orosz kőolaj szállítást

Az ukránok korlátozzák a hazánkba érkező orosz kőolaj szállítást

Ahogy azt a Világgazdaság is megírta, a múlt hét óta csak részben érkezik orosz kőolaj Magyarországra, miután Ukrajna a Lukoil elől elzárta a Barátság csővezetéket. 2024. július 22.

Negyedmillió házaspár vette fel a babaváró kölcsönt az elmúlt öt évben + videó

Negyedmillió házaspár vette már fel a babaváró kölcsönt az elmúlt 5 évben - ez derül ki a Kopp Mária Intézet által végzett összesítésből. 2024. július 22.

Továbbra is korlátozásokra kell számítani a szlovákiai nemzetközi vonatoknál

A Csehország és Szlovákia felől érkező, illetve az abba az irányba induló nemzetközi vonatok utasainak hétfőn is jelentős, legalább 1-2 órával hosszabb eljutási idővel kell számolniuk - közölte a Mávinform a vasúttársaság honlapján vasárnap. 2024. július 21.

Üdvözlik a vendéglátósok, hogy Orbán Magyarországra hozza a Trump-féle programpontot + videó

A magyar vendéglátásban dolgozók szívéről nagy kő esett le, miután Orbán Viktor közölte, hogy nem fogja adó terhelni a borravalót. A felszolgálók, pultosok és szakácsok körében sok vendéglátóegységben az alapfizetéseket a vendégektől kapott plusz pénzzel egészítik ki - írja a Magyar Nemzet. 2024. július 21.

Növekvő forgalomban minimálisan emelkedett a BUX a héten

A részvénypiac forgalma a héten 53,03 milliárd forint volt az előző heti 51,21 milliárd forint után, a vezető részvények többsége drágult. 2024. július 21.

Tovább gyűrűzhet a CrowdStrike nevével fémjelezett informatikai világbotrány

A kiberbiztonsági szakértők újabb hullámra figyelmeztetnek, amely kiberbűnözők által okozott zavart és károkat hozott, akik a káoszt kihasználva próbálnak hasznot húzni. 2024. július 20.

Ennyivel olcsóbb nálunk az üzemanyag, mint a szomszédos országokban

A legfrissebb adatok alapján Magyarországhoz képest a régiós országok közül Ausztriában, Horvátországban, Szerbiában és Szlovákiában volt magasabb a benzin átlagára. 2024. július 19.

Szijjártó: Egy, az Európai Unióba igyekvő ország két európai uniós tagország energiaellátását is veszélyezteti + videó

Érthetetlen és egyben elfogadhatatlan döntés Ukrajna részéről az orosz Lukoil magyarországi kőolajtranzitjának leállítása, és bár hazánk ellátását átmeneti megoldásokkal sikerült stabilizálni, ezek az eszközök már középtávon sem fognak működni, így gyorsan megoldást kell találni - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten. 2024. július 19.

Az extrém hőség miatt már szüretelik a szőlőt Pécsen + videó

Az utóbbi hetek nagy melege a szólóültetvényeken is megtette hatását. Kapcsolunk Pécsre kollégánkhoz, Szilágyi Jenőhöz, aki a Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintezet birtokán van. Az apropó pedig az, hogy az országban elsőként itt megkezdődött a szüret. 2024. július 18.

Megdőlt a nyári áramfogyasztási rekord hétfőn

Megdőlt az idei nyári, valamint a mindenkori nyári rendszerterhelési csúcs hétfőn - közölte a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. az MTI-vel kedden. 2024. július 16.

Varga Mihály: a magyar elnökség célja az uniós versenyképesség erősítése + videó

Az Európai Unió Tanácsa féléves magyar elnökségének célja, hogy az unió versenyképessége erősödjön, hiszen a globális versenyben Európa egyre inkább lemarad a tőkepiacokat és hatékonyságot tekintve - jelentette ki a pénzügyminiszter Brüsszelben kedden. 2024. július 16.

Szijjártó Péter: Magyarország a kutatás-fejlesztés terén is Európa vezető országai közé akar kerülni

Szijjártó Péter arról számolt be, hogy az európai gazdaság nem várt nehézségekkel szembesül egy ideje, azonban hazánk az utóbbi évek válságaiból rendre megerősödve tudott kikerülni. 2024. július 12.

Nem született volna meg 178 ezer gyerek 2011 óta, ha nincs a kormány családtámogatási rendszere + videó

Jelentősen nőtt a gyermekes családok életszínvonala a családtámogatási intézkedések miatt. 2024. július 11.

40 órás reptéri késés + videó

Sokan már kétszer is meggondolják, hogy útnak induljanak-e repülővel a nyári hónapokban. Rengeteg rémhír terjed arról, hogy hatalmasak a várakozási idők. A Radar című műsorunknak az egyik utas elmesélte, hogy zajlott az utazást megelőző 40 órás kálváriája. 2024. július 11.

Csökkennek az üzemanyagárak a magyarországi benzinkutakon + videó

A HírTV-t Márkus Hanna tudósította. 2024. július 11.

Júniusban 3,7 százalékos volt az infláció + videó

A nemzetgazdasági miniszter szerint eredményesek a kormány intézkedései, melyek hatására pozitív láncreakció indult el a gazdaságban. A HírTV-t Adorján Kira tudósította. 2024. július 10.

Bekövetkezett a fordulat: csökken az üzemanyag ára

Hosszú idő után üzemanyagár-csökkentés kezdődik Magyarországon – derült ki a Holtankoljak friss adatközléséből. 2024. július 10.

Növekszik az érdeklődés a szálláshelyek iránt + videó

Itthon a bel- és külföldi vendégek száma növekedett a szálláshelyeken az előző évhez képest a KSH szerint. A turisztikai tendenciákról élőben számol be a Híradóban Orosz Tímea kolléganőnk. 2024. július 10.

Csaknem húsz év után ismét a magyar államé a reptér + videó

20 év után újra nemzeti többségi tulajdonba került a repülőtér. Kedden történt meg a hivatalos átadó. Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter azt mondta, hogy a tervek között szerepel a 3-as terminál megépítése is. 2024. július 10.

Dráguló élelmiszerárak + videó

A kormányzati törekvések ellenére viszont a klímaváltozás miatt egyre drágább lehet az élelmiszer, ami az infláció emelkedését okozhatja – erről írt cikket az MCC kutatója. A témában a szerzőt, Kovács Eriket kérdeztük a Híradóban. 2024. július 10.

Legfrissebb hírek

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!