2024. 07. 20. Szombat Illés napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 13:00

Gazdaság

Júniusban 3,7 százalékos volt az infláció + videó

Csökkent a júniusi infláció. A fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat, azaz a piaci várakozásokhoz képest kedvezőbben alakult.

  • Júniusban 3,7 százalékos volt az infláció + videó

Az alacsony infláció pozitív láncreakciót indított be a nemzetgazdaságban, amelynek jótékony hatásait egyre nagyobb mértékben érzékelhetik a magyar családok és a vállalkozások is.

Adorján Kira - tudósító, Hír TV: "Körülbelül egy évvel ezelőtt kezdődött meg az a tendencia, amelynek hatására a fogyasztói árak elkezdtek mérséklődni. Csökkent a tej, a tojás, és a liszt ára, ami pedig a forgalom emelkedéséhez járulhat hozzá."

Júniusban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat, az élelmiszerárak 0,3 százalékkal csökkentek - erről már egy hazai élelmiszer-üzletlánc kommunikációs igazgatója beszélt.

Fodor Attila - kommunikációs igazgató, CBA: "Egyre több termékkörnél figyelhették meg azt a vásárlók, hogy jelentős mértékű több tíz százalékos volt az árcsökkenés, és gyakorlatilag most már azt tudjuk mondani, hogy az infláció az megszűnt, ami nagyon-nagyon kedvező hír, hiszen ez azt jelenti, hogy nem romlik tovább a pénzünk. Az élelmiszertermékek árai nem drágulnak, így a napi fenntartási költségek sem emelkednek, és mi is azt látjuk, hogy egyre több beszállító alacsonyabb árakon adja át a termékeket."

Egy közgazdász szerint: A kormány célzott intézkedései visszaszorították az inflációt, ami pozitívan hat a belföldi keresletre, és a gazdaság teljesítményére is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó: Egy, az Európai Unióba igyekvő ország két európai uniós tagország energiaellátását is veszélyezteti + videó

Szijjártó: Egy, az Európai Unióba igyekvő ország két európai uniós tagország energiaellátását is veszélyezteti + videó

Érthetetlen és egyben elfogadhatatlan döntés Ukrajna részéről az orosz Lukoil magyarországi kőolajtranzitjának leállítása, és bár hazánk ellátását átmeneti megoldásokkal sikerült stabilizálni, ezek az eszközök már középtávon sem fognak működni, így gyorsan megoldást kell találni - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.
Az extrém hőség miatt már szüretelik a szőlőt Pécsen + videó

Az extrém hőség miatt már szüretelik a szőlőt Pécsen + videó

Az utóbbi hetek nagy melege a szólóültetvényeken is megtette hatását. Kapcsolunk Pécsre kollégánkhoz, Szilágyi Jenőhöz, aki a Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintezet birtokán van. Az apropó pedig az, hogy az országban elsőként itt megkezdődött a szüret.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!